Weerloos duifje verdrinkt bijna in Nieuwe Mark in Breda, maar gelukkig hebben we de brandweer nog

14 september 2015 om 14:09
nl
De brandweer heeft maandagochtend een weerloos duifje van de verdrinkingsdood gered. Het diertje was bij de Markendaalseweg in Breda door nog onduidelijke oorzaak in het water van de Nieuwe Mark beland. Bij gebrek aan een schepnet, besloot een duiker van de brandweer het vogeltje achterna te springen.
Geschreven door

Een jongeman zag rond elf uur het uit koers geraakte wilde duifje in het koude water ronddobberen en alarmeerde meteen de dierenambulance. Vanwege een spoedgeval hadden de ambulancemedewerkers geen tijd om het vogeltje op het droge te brengen.
Duiker van brandweerDaarop werd de brandweer ingezet. Een bluswagen met zes man sterk kwam ter plaatse. Een van de brandweerlieden trok zijn duikerspak aan, haalde het vogeltje uit de 'groene soep' en bracht het veilig op de kade.
In een metalen emmer is het arme diertje naar de brandweerkazerne gebracht. Daar werd het duifje overgedragen aan het medisch personeel van de dierenambulance.
'Heldendaad'Voor de voorbijganger die de alarmlijn belde, kon de brandweer niet snel genoeg komen. "Als het nog langer had geduurd, was ik zelf in het water gesprongen om het vogeltje te redden", zo vertelt hij over de 'heldendaad'.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.