Helmond goes urban: festival Urbanmatterz met Grand Wizzard Theodore en Melle Mel

14 september 2015 om 14:19
nl
Grootse plannen heeft Hans van den Berkmortel met de hiphopcultuur in Brabant. Want 'urban' is een subcultuur in opmars. Daarom start eind deze maand het eerste hiphopfestival in Helmond, dat waarschijnlijk jaarlijks terugkeert.
Geschreven door

Wie bij de hiphopcultuur alleen denkt aan muziek, heeft het mis. Het festival Urbanmatterz staat namelijk ook in het teken van graffitikunst en sporten als breakdance, free running en bmx. Namens die laatste sport geeft wereldkampioen Matthias Dandois uit Frankrijk een demonstratie.
Grand Wizzard TheodoreTóch staat de muziek centraal tijdens het tweeweekse festival in De Cacaofabriek. Van den Berkmortel, die zelf geregeld in de Verenigde Staten is te vinden, heeft daarvoor grote namen aangetrokken. Zoals dj Grand Wizzard Theodore, de uitvinder van het scratchen. En de rappers Melle Mel& Scorpio, bekend van The Message.
[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=qBS26-qMwyQ]
'Dat was te gek'Van den Berkmortel verwacht dat minstens zeshonderd bezoekers naar het festival komen. Maar aantallen zijn wat hem betreft niet het belangrijkst. "Dat iedereen naar buiten gaat en denkt: dat was te gek. Dan is het festival pas geslaagd."
Het tweeweekse festival Urbanmatterz begint 20 september. De entree is gratis, behalve voor de muziekoptredens 's avonds op 26 september. Daarvoor moet 25 euro worden betaald.
[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=8C1z36XcNMg]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.