Video

Verongelukte Iris van der Landen herdacht op Theresialyceum Tilburg: 'Het was een vrolijk meisje'

14 september 2015 om 20:20
nl
Het Theresialyceum herdenkt Iris van der Landen die afgelopen zaterdag om het leven kwam bij een ongeluk op de Stokhasseltlaan in Tilburg. De officiële herdenking is vrijdag, maar op de school zijn al twee herdenkingsplekken ingericht. “Voor leerlingen die zich even willen afzonderen is een apart lokaal ingericht”, zegt rector Tomas Oudejans.
Geschreven door

De 14-jarige vwo-leerlinge, donderdag zou ze 15 jaar zijn geworden, was op weg naar een vriendin toen ze door een auto werd geschept. Het is niet de eerste keer dat de school met het overlijden van een leerling wordt geconfronteerd.
'We kunnen dit verwerken'Oudejans: “Dit is de derde keer binnen vier jaar. De laatste keer was elf maanden geleden. Dat zit nog vers in het geheugen. Het overlijden van Iris is onvoorstelbaar. De dreun is elke keer weer enorm. Van de vorige keren weet ik dat we het kunnen verwerken. Het zal wel veel kruim kosten.”
Zondag kwamen de vriendenclub van Iris en vertegenwoordigers van de school samen om over Iris te praten. “Iris was een vrolijk meisje dat haar draai in het leven had gevonden. Het was ook een prima leerling van 4 vwo. Vrijdag hebben een officiële bijeenkomst. Ik denk dat het echte herdenken daarna pas begint.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.