Video

Louis van Gaal gelooft in dit PSV, Memphis Depay zal gewoon juichen als hij scoort

14 september 2015 om 21:13 • Aangepast 21 november 2020 om 16:01
nl
Louis van Gaal denkt dat Manchester United geen makkelijke avond krijgt tegen PSV. “PSV is lastig te verslaan op eigen veld”, zei Van Gaal maandagavond tijdens de persconferentie. Memphis Depay vertelde tijdens diezelfde persconferentie dat hij gewoon zal juichen als hij scoort tegen zijn oude club PSV.
Profielfoto van
Geschreven door

“Eindhoven is een moeilijke plaats voor mij", vertelde Louis Van Gaal. "Ik heb niet zoveel gewonnen hier. Zelfs niet met Barcelona.”
Van Gaal gelooft in PSVVan Gaal wilde niet zeggen wat hij vindt van de speelstijl van PSV, bang om daarmee PSV-trainer Phillip Cocu te helpen. “Phillip is geen man die niet naar persconferenties van Louis van Gaal luistert. Dus het is niet slim om te vertellen hoe ik PSV zie.”
De coach had wel goede woorden over voor de Eindhovense club. "Ik geloof in dit PSV", zei Van Gaal. "Ik ken Marcel Brands en die weet de goede spelers te halen."
Ander niveau dan PSVUiteraard kreeg Depay tijdens de persconferentie vragen over zijn tijd bij PSV. “Ik heb hier heel veel geleerd. Maar het is anders dan in Engeland.”
Zijn coach Louis van Gaal beaamde dat. “Memphis merkt nu dat de Premier League van een ander niveau is dan de eredivisie", zei hij. Van Gaal vroeg ook om tijd voor Depay, zodat de aanvaller kan wennen aan het spel in Engeland.
Gewoon juichenMocht Depay dinsdag scoren tijdens zijn oude club, dan zal hij zich niet inhouden. “Als ik scoor, zal ik juichen. Ik speel nu voor Manchester United. Maar natuurlijk heb ik respect voor PSV.”

Wachten op privacy instellingen...

Persconferentie PSVDinsdagmiddag gaven ook PSV-trainer Phillip Cocu en aanvoerder Luuk de Jong een persconferentie.

Wachten op privacy instellingen...

Terugkeer van MemphisDe selectie en technische staf van Manchester United arriveerde maandag aan het begin van de middag op Eindhoven Airport. De wedstrijd tegen PSV betekent de terugkeer van Memphis Depay, die afgelopen de overstap maakte van Eindhoven naar Manchester.

Wachten op privacy instellingen...

Geen RooneyBij Manchester United ontbreekt de licht geblesseerde Wayne Rooney. International Daley Blind is wel van de partij. Ook de Braziliaanse Belg Andreas Pereira behoort tot de selectie van Van Gaal. De jongeling werd enkele jaren geleden door ManUnited weggeplukt uit de jeugdopleiding van PSV.
PSV is nagenoeg compleet. Middenvelder Adam Maher, die zaterdagavond in de competitiewedstrijd tegen SC Cambuur (6-0) nog ontbrak wegens een lichte blessure, trainde maandag weer mee met de groep. Alleen de langdurig geblesseerde linksback Jetro Willems ontbreekt.
Eerste keer in zeven jaarPSV staat voor het eerst in zeven jaar weer in de groepsfase van het Europese miljoenenbal en de drie thuiswedstrijden in de zware poule met Manchester United, CSKA Moskou en VfL Wolfsburg waren in een mum van tijd uitverkocht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.