Hoe kan PSV Manchester United verslaan? Dit zeggen de kenners...

14 september 2015 om 18:04 • Aangepast 21 november 2020 om 16:01
nl
Moet PSV dinsdag vol op de aanval tegen Manchester United? Of is het beter om de boel achterin dicht te metselen? De kenners zien kansen voor PSV om de punten in Eindhoven te houden. Maar hoe dat moet gebeuren, daarover verschillen de meningen.
Profielfoto van
Geschreven door

Paul Post: 'De boel achterin dichtmetselen' “Zover ik kan beoordelen ligt de zwakte van Manchester achterin", zegt onze PSV-watcher Paul Post. "Om het ze daar moeilijk te maken, zou je ervoor kunnen kiezen om alles op de aanval te gooien, met alle risico’s van dien. Maar ik vraag me af of PSV dat moet doen. Ik denk dat het beter is om Van Gaal met z’n eigen wapens te bestrijden. Het ging met het Nederlands elftal naar Brazilië in een totale underdogpositie en hij verzon een tactiek om het sterkere tegenstanders moeilijk te maken."
"Van mij mag PSV zich in de Champions League-wedstrijden ook best wat aanpassen. Hendrix voor Maher zou voor mij een vanzelfsprekendheid zijn. Maar zelfs een 5-3-2-systeem vind ik niet ondenkbaar. PSV moet de boel achterin dichtmetselen en hopen om Luuk de Jong af en toe in stelling te brengen.”
Björn van der Doelen: ‘Gewoon genieten’Voor een inhoudelijke voorspelling moeten we niet bij ex-PSV’er Björn van der Doelen zijn, zo waarschuwt hij. “Ik ben er helemaal uit tegenwoordig, ik heb PSV nog bijna niet zien spelen.”
Maar Van der Doelen is wel ervaringsdeskundige, want hij speelde in 2000 twee keer met PSV tegen de 'Red Devils' in de Champions League. Vooral de thuiswedstrijd is ‘m bijgebleven, want toen won PSV tegen alle verwachtingen in.
“Het was voornamelijk genieten. Als underdog heb je weinig te verliezen en kun je vrijuit voetballen. Tegen het grote Manchester United geef je net wat meer. Dat Man United een betere ploeg heeft, mag duidelijk zijn. Dus de PSV’ers moeten ervan genieten en er vol op kletsen.”
Aad de Mos: 'Daley Blind aanpakken'Volgens analist en voormalig toptrainer Aad de Mos is het vrij simpel: PSV moet Daley Blind aanpakken. "Blind is de man die de opbouw verzorgt. Chris Smalling is de geweldige verdediger. Die moet je juist aan de bal laten. Als Smalling boodschappen gaat doen, dan is hij een hele beperkte speler."
De Mos is niet echt onder de indruk van de Engelsen. "Het imago van Manchester United is geweldig, maar wat ze op het veld laten zien is niet indrukwekkend." Vooral de rechterkant van United is zwak, vindt De Mos. En oud-PSV'er Memphis Depay krijgt een zeer moeilijke avond voor de kiezen. "Arias gaat hem opvreten, honderd procent!"

Wachten op privacy instellingen...

René van de Kerkhof: 'Manchester is minder zonder Rooney'Bij Manchester United ontbreekt de geblesseerde Wayne Rooney en volgens René van de Kerkhof is dat goed nieuws voor PSV. “Dat is dat ergens wel zonde, maar als PSV top is en Manchester United wat minder dan zit er wellicht een verrassing in de lucht. Ze hebben natuurlijk een goede ploeg, maar zonder Rooney is het wel iets minder. Hij pikt toch altijd zijn doelpuntjes mee.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.