Seksbeluste Facebookafperser (25) uit Deurne lokt meisje bed in: ‘Anders gaat de fik erin!’

14 september 2015 om 16:56
nl
Een 25-jarige man uit Deurne is schuldig bevonden aan het bedreigen en misleiden van minderjarige meisjes via Facebook. De rechtbank in Den Bosch veroordeelde de afperser maandag tot een gevangenisstraf van twee-en-een-half jaar, waarvan één jaar voorwaardelijk.
Geschreven door

De straf valt daarmee fors lager uit dan de eis van justitie twee weken geleden. Tegen de man werd vier jaar cel geëist waarvan één jaar voorwaardelijk.
Onderzoek wees uit dat de twintiger een minderjarig meisje misleidde om met hem het bed in te duiken. Hij probeerde dat ook bij twee andere meisjes. Daarnaast is hij veroordeeld voor het betasten van een minderjarig slachtoffer.
'Je bent gewaarschuwd'De afperser maakte twee nepprofielen aan op Facebook en bedreigde via die profielen zijn slachtoffers en dwong ze geld af te geven. “Jij bent me fucking money schuldig”, schreef de man aan een van de meisjes. “Als je popo erbij haalt of wie dan ook, dan laat ik me mattie de fik erin doen, je bent gewaarschuwd swa.”
ZIE OOK: Meisjes konden 'schulden' met seks betalen: eis vier jaar tegen Facebookafperser uit Deurne
Uiteindelijk wist de Facebookafperser 2.950 euro en een smartphone in zijn bezit te krijgen. Dat geld bood hij in gesprek met enkele minderjarige meisjes aan in ruil voor seks. “Wil je een keer pijpen voor 2000 euro?”, vroeg de man aan een van de slachtoffers op het sociale medium.
Onder toezichtVerder maakte de Deurnenaar zich nog schuldig aan meerdere woninginbraken. Hij ging de huizen van familieleden van zijn toenmalige vriendin binnen met een valse sleutel en nam spullen mee.
Ook dit rekent de rechter de verdachte zwaar aan. “Hij handelde uit winstbejag en zijn eigen seksuele behoeften en trok zich niets aan van de belangen van zijn slachtoffers.”
De man valt na zijn straf onder toezicht van de reclassering en moet verplicht meewerken aan een behandeling.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.