Video

'Begint te kriebelen', Luuk de Jong kan niet wachten op duel PSV met Manchester in Champions League

14 september 2015 om 17:20 • Aangepast 21 november 2020 om 16:01
nl
"Manchester United heeft een topteam, maar dat wil niet zeggen dat wij geen kans hebben." Dat zei PSV-coach Phillip Cocu maandagmiddag tijdens de persconferentie voor aanvang van de Champions League-wedstrijd van dinsdagavond.
Profielfoto van
Geschreven door

Met United treft PSV de op papier zwaarste tegenstander meteen in de eerste wedstrijd, in Eindhoven. Aanvoerder Luuk de Jong wil niet spreken van een voordeel. "Nou, je weet dat elke wedstrijd moeilijk zal zijn. We zullen iedere wedstrijd meer dan honderd procent moeten geven."
'Mooi podium om op te voetballen'Het is voor PSV zeven jaar geleden dat de club in de Champions League uitkwam. "Ik merk dat het begint te kriebelen bij mezelf", vertelde De Jong. "Dit is een mooi podium om op te voetballen en jezelf te laten zien. En ook als team."
De Champions League is wel van een heel ander niveau dan de Nederlandse competitie. "Je moet vanuit je kracht spelen, maar je moet je ervan bewust zijn dat ieder foutje afgestraft kan worden."
Phillip Cocu benadrukt dat PSV voor iedere tegenstander in de Champions League respect heeft. "Maar angst is wat anders. Wij gaan iedere wedstrijd in om drie punten te behalen. Je moet tijdens de wedstrijd herkennen of één punt wellicht het maximale is. Maar je moet niet met die intentie beginnen."
Depay terug, Maher ontbreektPSV-Manchester United betekent ook een snelle rentree van Memphis Depay in het Philips Stadion. "Dat is zeker leuk", beaamt De Jong. "Ook voor hem."
Bij PSV ontbreekt Adam Maher. "Hij heeft wel getraind, maar hij is niet honderd procent fit. Hij heeft er alles aan gedaan om erbij te kunnen zijn, maar tijdens zo'n duel moet je honderd procent zijn."

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.