Video

Vliegtuig Ryanair richting Eindhoven maakt noodlanding in Frankfurt

14 september 2015 om 17:42 • Aangepast 21 november 2020 om 16:01
nl
Een toestel van Ryanair dat onderweg was naar Eindhoven Airport is onderweg in de problemen geraakt. Het vliegtuig heeft een noodlanding gemaakt op Frankfurt Hahn Airport. Niemand is gewond geraakt.
Profielfoto van
Geschreven door

Het gaat om vlucht FR5842 die onderweg was van Luchthaven Chania op Kreta naar Eindhoven Airport. Het vliegtuig zou om vijf voor halfvier moeten landen in Eindhoven.
"Het vliegtuig kreeg te maken met een acuut technisch probleem", legt Eindhoven Airport uit. Wat er precies aan de hand is geweest, weet het vliegveld niet.
Probleem met druk"De vlucht duurde drie uur, tijdens het laatste uur werd er een 'emergency descent' afgeroepen. Er waren problemen met de druk in de cabine. Twee seconden later vielen de zuurstofmaskers uit het plafond. Ook was er een brandlucht te ruiken", laat Dimitri Cools met beide voeten veilig op Duitse bodem weten. "Van paniek was vreemd genoeg niet echt sprake, het personeel van Ryanair handelde rustig en volgens protocol."
Vanwege de lage cabinedruk moest het vliegtuig lager gaan vliegen."Dat duurde ongeveer een half uur. Toen kregen we te horen dat het vliegtuig een veilige noodlanding kon maken in Frankfurt."
Ryanair bevestigde maandag aan het AD dat vanwege problemen met druk in het vliegtuig een noodlanding moest worden gemaakt. De vliegtuigmaatschappij biedt haar excuses aan voor het ongemak.
Met de bus naar EindhovenAan boord waren 168 passagiers en vijf of zes bemanningsleden. Cools is opgevangen in de terminal van het vliegveld, bij zijn medepassagiers heerst vooral opluchting.
"Er komt zo een busje dat ons verder naar Eindhoven brengt." Om tien over halfacht landde het extra vliegtuig op Eindhoven Airport.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.