Mathieu van der Poel niet naar veldrit Las Vegas, renner uit Hoogerheide heeft last van knie - Omroep Brabant

Mathieu van der Poel niet naar veldrit Las Vegas, renner uit Hoogerheide heeft last van knie

14 september 2015 om 18:44
nl
Mathieu van der Poel gaat niet naar Las Vegas voor de start van het wereldbekerseizoen veldrijden. De wereldkampioen uit Hoogerheide heeft nog te veel last van zijn knie na een val in de Tour de l' Avenir drie weken geleden. "Mijn rechterknie die daarbij zwaar werd geraakt, is intussen genezen. Het probleem zit nu in mijn linkerknie, die ik blijkbaar overbelastte in mijn drang om zo snel mogelijk weer in actie te kunnen komen."
Geschreven door

Volgens de kopman van wielerploeg BKCP-Corendon bleek uit een MRI-scan, die hij donderdag in Antwerpen liet maken, een ontsteking diep in het gewricht. "Er werd toen veel vocht uit mijn knie weggetrokken. Er zat niets anders op dan ontstekingsremmers slikken, ijs leggen en rusten."
Bijna een week heeft Van der Poel al geen kilometers gemaakt. "Vandaag is al mijn vijfde dag zonder fiets. Ik heb, samen met ploegarts Guy De Schutter, net een bezoek aan het UZA in Edegem achter de rug en kreeg groen licht om vanaf dinsdag weer lichtjes te trainen.''
Conditie opbouwenDe openingswedstrijd in Las Vegas komt dus te vroeg. Tot zijn spijt. "Op een ander continent mijn wereldkampioenstrui laten zien, leek mij wel wat. Een ideale start van het seizoen ken ik dus niet."
Van der Poels blik is dan ook op eind deze maand gericht. "Drie weken zonder fiets: dan weet je dat je weer een periode nodig hebt om de conditie op te bouwen. Ik kijk nu al verderop in het seizoen", vertelt Van der Poel. Zijn doel is nu de Grote Prijs Neerpelt op 26 september.
Mocht dat niet lukken, dan wordt de Superprestigerit in Gieten zijn crossdebuut dit seizoen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.