Philips is verboden woord in PSV-stadion rond duel tegen Manchester United (maar niet helemaal)

14 september 2015 om 21:59 • Aangepast 21 november 2020 om 16:01
nl
De UEFA is streng, heel streng. De Europese voetbalbond wil dat er tijdens Champions League-wedstrijden alleen aandacht is voor z'n eigen sponsoren. PSV-hoofdsponsor Philips is daarvan de dupe. In en rond het Philips Stadion is de naam Philips de komende dagen uit den boze. Maar niet helemaal...
Profielfoto van
Geschreven door

Het Philips Stadion heet dinsdag officieel PSV-Stadion. Dus het is dinsdag een 'uitverkocht PSV-stadion' in Eindhoven en 'het PSV-stadion kolkt'.
Onleesbaar op tribune, tv afgeplaktDe afgelopen dagen is er in Eindhoven hard gewerkt om de naam Philips zo veel mogelijk te verwijderen uit het stadion. Op de noordtribune zijn de letters PHILIPS ietwat onleesbaar gemaakt.

Wachten op privacy instellingen...

Ook binnen en in de spelerstunnel is de naam van de hoofdsponsor opeens niet meer te vinden. De regeldrift van de UEFA gaat zelfs zover dat het merkje op de Philips-tv's moest worden afgeplakt. En ook op de borden op de parkeerplaats zit een plakkertje.

Wachten op privacy instellingen...

Wel op gevelVerrassend genoeg blijft de duidelijkste vermelding van Philips gewoon zichtbaar. Op de gevel staat nog steeds 'gewoon' Philips Stadion. Ook al heet het tijdens de wedstrijd officieel PSV-stadion. Verwarrend hoor.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.