Jeffrey Heesen, Guus Meeuwis en Kenny B. in de prijzen tijdens Buma NL- Awardsgala in Den Bosch

15 september 2015 om 00:00
nl
Volkszanger Jeffrey Heesen uit Oss is maandagavond verkozen tot grootste talent tijdens de uitreiking van de Buma NL-Awards in Den Bosch. Ook Guus Meeuwis en Kenny B. vielen in de prijzen. Meeuwis kreeg voor zijn album 'Hollandse Meesters' de award voor Beste Album Populair. De zomerhit 'Parijs' van Kenny B. uit Tilburg is bekroond met een award voor de Beste Single Populair.
Geschreven door

In Den Bosch werden maandagavond de Buma NL-Awards uitgereikt, de bekende muziekprijzen voor Nederlandstalige muziek. Singer-songwriter Nielson en Jan Smit zijn de grootste winnaars geworden van het awardsgala.
PublieksprijzenNaast de bekende categorieën zijn maandagavond ook twee nieuwe prijzen uitgereikt, twee publieksprijzen. Een daarvan is die voor het Grootste Talent. Het publiek verkoos Ossenaar Jeffrey Heesen tot grootste talent.
Heesen werd bij het grote publiek bekend door zijn deelname aan het SBS6-programma 'Bloed, Zweet en Tranen'. Ook stond hij in mei drie keer in een bomvolle Amsterdam ArenA toen hij de halftime-show van de Toppers mocht vullen.
Voor het eerst werd er bij de uitreiking van de awards onderscheid gemaakt tussen Hollandse en Populaire muziek. "Binnen de Nederlandstalige muziek zijn dat twee stromingen met elk hun eigen dynamiek en publiek", aldus Frank Helmink, directeur van Buma Cultuur. "Het leek ons niet meer dan logisch die ook met aparte awards te onderscheiden."
PopulariteitsprijzenGuus Meeuwis en Kenny B. sleepten enkele populariteitsprijzen in de wacht. Meeuwis presenteerde vorig jaar het album 'Hollandse Meesters' met daarop covers van Nederlandstalige hits van andere populaire Nederlandse artiesten. De zanger uit Tilburg kreeg daar de award Beste Album Populair voor.
Kenny B. veroverde deze zomer de harten van muziekminnend Nederland met zijn hit 'Parijs'. Op basis van het aantal verkopen, downloads en hoe vaak de hit op radiostations te horen was, is Kenny B's single bekroond met de award voor Beste Single Populair.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.