'Fanclub maakt je een wereldkampioen', vindt Etienne Bax

14 september 2015 om 19:01
nl
Zo'n tweehonderd supporters zagen Etienne Bax afgelopen zondag in Frankrijk als wereldkampioen over de finish komen. Zij onthaalden de 27-jarige zijspancrosser uit Bergeijk met zijn bakkenist Kaspars Stupelis groots. "Een fanclub maakt je een wereldkampioen", zijn de woorden van de kersverse wereldkampioen amper 24 uur later in het programma Onder Ons.
Geschreven door

"Ik realiseer me nog niet helemaal dat ik wereldkampioen zijspancross ben", vertelt Etienne Bax. "Die grote ontlading is niet te beschrijven. Ik krijg er nog kippenvel van."
Maandagochtend is hij thuis gekomen uit Saint Jean d' Angely in Frankrijk waar de Grand Prix plaatsvond. "Nu begint het besef langzaam te komen."
Zware valTien jaar werkte hij er al naartoe. En vanaf 2012 was de wereldtitel binnen handbereik. Maar dit werd in maart 2013 overschaduwd door een zware val waarbij hij onder andere zijn milt scheurde.
"Ik zag op momenten het crossen niet meer zitten", blikt de wereldkampioen terug. "Maar het doel was nog niet bereikt, dus ik had nog iets om voor te vechten."
Geluk en pechEn dat gevecht won hij dus afgelopen zondag. "We hebben laten zien dat we de snelste waren." Ook geluk speelde volgens Bax een kleine rol. "Maar we hebben dan ook drie jaar pech gehad."
Maandagavond wordt hij in zijn woonplaats Bergeijk gehuldigd. "Ze hebben het nog goed verborgen voor me weten te houden."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.