Fans kijken reikhalzend uit naar PSV-Manchester United en weerzien Memphis in Eindhoven

14 september 2015 om 23:21
nl
Na zeven jaar is het eindelijk zover: PSV speelt dinsdagavond weer Champions League. Tegenstander is Manchester United. De club waar oud-PSV'er Memphis Depay dit seizoen naar overstapte. Maar de oud-publiekslieveling kan rekenen op een warm welkom in Eindhoven. "Dat verdient hij, het is een jongen van de club", zegt Harrie Timmermans van de supportersvereniging in het programma Onder Ons.
Geschreven door

De PSV-fans hebben er lang op moeten wachten. Zeven lange jaren speelde hun club geen Champions League. Maar na het veroveren van de landstitel afgelopen seizoen, mogen ze weer aantreden.
ZIE OOK: Hoe kan PSV Manchester United verslaan? Dit zeggen de kenners...
En wel tegen een topclub als Manchester United. "We kijken er met z'n allen enorm naar uit", zegt Harrie Timmermans van de PSV-supportersvereniging. "De spanning heeft zich de afgelopen jaren zo opgebouwd. En die komt er hopelijk op een heerlijke manier uit straks in het stadion."
Vertrouwd in het roodReikhalzend wordt er door de fans ook uitgekeken naar het weerzien met Memphis Depay. Voor het eerst na zijn vertrek naar Manchester United zal hij weer spelen op de oude vertrouwde Eindhovense grasmat.
Tenminste, als Louis van Gaal, de trainer van Manchester United, Memphis laat spelen: "Dat denk ik wel", voorspelt Timmermans. "Ik denk dat Van Gaal hem in de basis zet. Maar hij zal wel een moeilijke wedstrijd tegemoet gaan."
ZIE OOK: 'Arias gaat Memphis opvreten!', zegt Aad de Mos in FC Onder Ons
Volgens Timmermans zal het voor veel fans vertrouwd voelen om Memphis weer te zien op het veld. "Zeker omdat hij ook in een rood shirt speelt. Al is dat natuurlijk niet het onze. Maar toch zijn we trots dat hij nu bij zo'n topclub speelt."
Geen sfeeractieDe supporters zouden best wat willen organiseren voor Memphis. Maar het stadion wordt bij Champions League-wedstrijden overgenomen door de UEFA. "Alles wordt afgeplakt en spandoeken laten zien is niet mogelijk", zegt Timmermans. "Ja, dat is jammer maar in plaats daarvan gaan we gewoon zorgen voor een goede sfeer, dat is net zo veel waard."  
ZIE OOK: UEFA is streng, Philips is verboden woord in PSV-stadion
Memphis zal dus een warm welkom krijgen in Eindhoven. Maar Georginio Wijnaldum ook zeker een warm afscheid. De oud-aanvoerder van PSV stapte dit seizoen over naar Newcastle United in Engeland. Dinsdag wordt hij officieel uitgezwaaid.
"Hij zal iets overhandigd krijgen", blikt Timmersman vooruit. "En hij zal wat zeggen tegen de supporters. Daarna doet hij nog de gebruikelijke ereronde over het veld. We zullen onze handen stukklappen, dat verdient hij."
Alles uitverkochtAlle drie de poulewedstrijden die PSV speelt zijn uitverkocht. Het leeft volgens Timmersmans enorm bij de supporters. "De kaarten zijn nog nooit zo snel verkocht. We hebben hier ook zo lang op moeten wachten. Iedereen wil er gewoon bij zijn."
Maar eerst moet er een goede start gemaakt worden tegen Manchester United. Timmersmans durft wel een voorspelling te doen: "Ik zeg 2-1!"
Omroep Brabant houdt dinsdagavond een liveblog bij van de wedstrijd PSV-Manchester United.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.