Zorgmedewerker Helmond per direct ontslagen na fysiek geweld tegen oudere vrouw

14 september 2015 om 23:09
nl
Een medewerker van Zorgbooglocatie Keyserinnedael in Helmond is maandag per direct ontslagen vanwege fysiek geweld tegen een oudere bewoner. De Zorgboog heeft aangifte gedaan bij de politie.
Geschreven door

De mishandelde bewoner is een kwetsbare, oudere vrouw, woonachtig op een afdeling voor psychogeriatrie (dementie) in woonzorgcentrum Keyserinnedael. Ze zou maandag in de vroege ochtend zijn mishandeld.
Vrouw voor onderzoek naar ziekenhuis gebrachtDe Zorgboog laat in een reactie weten geschrokken te zijn van de mishandeling. "We betreuren het ten zeerste dat één van onze bewoners schade heeft geleden door de actie van één van onze eigen medewerkers. Gelukkig wijst alles erop dat mevrouw geen letsel heeft overgehouden aan het incident”, aldus Henri Plagge, voorzitter raad van bestuur van de Zorgboog.
“Om alles uit te sluiten is, in overleg met de familie, de cliënt overgebracht naar het ziekenhuis voor nader onderzoek. Binnen de Zorgboog zijn we met een onderzoek bezig naar dit incident. Hierbij willen we uiteraard de grootst mogelijke zorgvuldigheid betrachten. Ook de politie stelt een onderzoek in. De betreffende medewerker is inmiddels op staande voet ontslagen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.