Video

Nagels bijten tijdens wereldpremière (Otto): 'Hoe gaat de film vallen?'

15 september 2015 om 08:53
nl
Het was flink nagels bijten maandagnacht voor het filmmakerstrio Job, Joris en Marieke. De drie zagen hun korte animatiefilm (Otto), met de titel inderdaad tussen haakjes, in première gaan op het filmfestival van Toronto. De vertoning van de film van Brabantse makelij in Canada was een opmaat naar een mogelijke Oscarnominatie.
Geschreven door

Job Roggeveen uit Geldrop en Joris Oprins uit Tilburg hebben de film samen met collega Marieke Blaauw gemaakt.
In (Otto) steelt een vrouw die geen kinderen kan krijgen het denkbeeldige vriendje van een klein meisje. Ze houdt dit geheim voor haar man. Terwijl de vrouw van het leven geniet met haar denkbeeldige kindje, wordt de kloof tussen haar en haar man steeds groter.
Reacties in de zaalNa het succes van hun vorige komediefilm 'A Single Life', hopen Job, Joris en Marieke deze keer te gaan voor de emotie. "De film is heel goed ontvangen in Toronto. In de zaal focus je je op de signalen van de kijker. Hoe gaat de film vallen? Je merkt dan dat er op de juiste momenten goed gereageerd wordt", laat de Tilburgse regisseur Joris Oprins vanuit Canada weten. [YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=aZ24aDintpY]
Oscarnominatie? De nieuwe film is door Nederland ingezonden voor de Oscars. Vorig jaar sleepte de film van Job, Joris en Marieke een ware nominatie binnen. "Maar het is de vraag of het dit jaar net zo zal gaan. Het voortraject is in ieder geval hetzelfde. Toen werd onze film ook voor het eerst in Toronto vertoond."
Op 14 januari weten we of (Otto) genomineerd is voor een Oscar. Dan maakt de Academy de nominaties bekend.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.