Gasexplosie in Breda mogelijk aanslag, voorgevel uit bovenwoning geslagen

15 september 2015 om 13:46 • Aangepast 21 november 2020 om 16:00
nl
In een huis aan de Hudsonstraat in Breda heeft dinsdagochtend rond negen uur een ontploffing plaatsgevonden. Daarna brak brand uit. Er zijn geen slachtoffers gevallen. Dat meldt de brandweer. De politie houdt er rekening mee dat de explosie opzettelijk is veroorzaakt.
Profielfoto van
Geschreven door

Volgens de brandweer gaat het om een gasexplosie. De voorgevel van de bovenwoning is door de ontploffing eruit geblazen. Een radiator hangt aan een verwarmingsbuis uit het huis.
Alleen kat was thuisOp het moment van de explosie was de bewoonster niet in het huis aanwezig. Alleen een kat was thuis. Het diertje bleef ongedeerd.
"Het was een enorme knal", zegt een nog altijd geschrokken buurman.
BrandweerMeerdere brandweerwagens, een ambulance en een traumahelikopter werden opgeroepen. De brandweer laat weten dat er voor omwonenden geen gevaar is. "De constructie van de woning is nog intact", aldus een woordvoerder.
De oorzaak van de explosie is nog niet bekend. Opmerkelijk is dat er volgens omstanders brandende kaarsen op tafel zouden hebben gestaan. Anonieme bronnen zeggen dat het om een aanslag gaat in relationele sfeer. In het huis zou de gaskraan met opzet opengezet zijn.
De politie en de gemeente zijn een onderzoek begonnen.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.