Mobieltje aan tijdens concert? Graag!

15 september 2015 om 12:46
nl
De mobiele telefoon aan bij een klassiek concert? Het is vloeken in de kerk. Toch komt Philharmonie Zuidnederland binenkort met een concert waarbij het publiek de mobieltjes juist aan moet laten. De Philharmonie gaat een app testen die muziekliefhebbers tijdens het concert informatie geeft over de muziek waar ze naar luisteren.
Geschreven door

Op 3 oktober speelt de Philharmonie de Vijfde Symphonie van Tsjaikovski in Eindhoven. Wie tijdens dat concert de speciale Wolfgang-app inschakelt, krijgt op het beeldscherm uitleg bij de muziek die op dat moment is te horen. Het zijn korte tekstjes op een donkere achtergrond zodat niet de hele zaal gevuld is met oplichtende beeldschermpjes.
Wolfgang-appDe Wolfgang-app wordt op dit moment in meer concertzalen getest. Het Rotterdams Philharmonisch en Tivoli in Utrecht zijn er ook mee bezig. De korte toelichtende teksten worden tevoren geschreven maar tijdens het concert zit er iemand in de zaal om ervoor te zorgen dat de informatie op het goede moment in beeld komt.
Philharmonie Zuid wil het publiek informatie geven die de muziek extra tot leven brengt. Bij sommige concerten krijgen mensen die een kaartje gekocht hebben sinds kort een mailtje met informatie over de muziek.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.