Video

Merendeel ontslagen Philip Morris-personeel heeft werk gevonden, doelstelling niet gehaald

15 september 2015 om 13:18 • Aangepast 25 april 2020 om 08:41
nl
Tweederde van het ontslagen personeel van sigarettenfabriek Philip Morris in Bergen op Zoom heeft inmiddels ergens anders werk gevonden. Dat zegt Hans Hommel van het mobiliteitscentrum van Philip Morris.
Geschreven door

September vorig jaar stopte het Amerikaanse bedrijf met de sigarettenproductie in Bergen op Zoom.
Niet tevredenDoor de productiestop raakten 1008 directe medewerkers hun baan kwijt. Volgens Hommel hebben nu 638 oud-werknemers elders een baan in de regio. Een klein deel is voor zichzelf begonnen. Toch is Hommel niet tevreden, want het doel om binnen een jaar 80 procent van de mensen naar ander werk te begeleiden is niet gehaald.
Ook veel indirecte medewerkers, zoals bewakers, schoonmakers en kantinemedewerkers verloren hun baan. Deze mensen worden niet door het mobiliteitscentrum van Philip Morris begeleid, maar door de gemeenten en het UWV. Het is niet bekend hoeveel van hen inmiddels weer ander werk heeft gevonden.
WerkgeversDe meeste mensen vonden een baan bij bedrijven buiten Bergen op Zoom, zoals koffiepadsfabriek Eurocaps in Rotterdam, Geneesmiddelenbedrijf Pfizer in het Vlaamse Puurs, Aardappelverwerker Lamb Weston Meijer in Kruiningen, SuikerUnie in Stampersgat en Vliegbasis Woensdrecht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.