Nieuw bloedonderzoek verdachte dodelijk ongeval in Aarle Rixtel

15 september 2015 om 13:52
nl
De rechtbank in Den Bosch heeft dinsdag de zaak aangehouden tegen een man uit Aarle-Rixtel. Hij moest zich verantwoorden voor een ongeval op 9 november op de Kanaaldijk waarbij een 52-jarige man uit Aarle-Rixtel om het leven kwam en twee vrouwen gewond raakten.
Geschreven door

Het Openbaar Ministerie wil het Nederlands Forensisch Instituut nog laten onderzoeken of in het bloed van de man stoffen zitten van medicijnen die van invloed kunnen zijn op zijn rijgedrag. Hij slikte te4n tijde van het ongeluk angstremmers en slaapmiddelen. De man had op de morgen van het ongeluk ook een kop koffie en twee likeurtjes met slagroom op
Sporen van cannabisEr werden al wel sporen van cannabis gevonden in het bloed van de man. De bloedmonsters van de man zijn nog steeds bij het Nederlands Forensisch Instituut en zullen nog een keer onderzocht worden. Tot die tijd is de rechtszaak uitgesteld.
Tijdens de zitting werd duidelijk dat de verdachte jarenlang verslaafd was aan alcohol en drugs. Hij kickte regelmatig af, maar verviel ook weer in oude fouten. Hij zocht hulp en nu gaat het beter met hem. De laatste tijd gebruikte hij geen harddrugs meer. Drie weken voor het ongeluk dronk hij nog een keer zoveel 'dat het licht uit ging', zei de verdachte in het verhoor door de politie.
Eerder rijbewijs kwijtDe Aarle-Rixtelnaar raakte al eerder zijn rijbewijs kwijt omdat hij met te veel alcohol op achter het stuur zat. In 2013 mocht hij een halfjaar niet achter het stuur zitten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.