Video

Man doodgeschoten in huis Tilburg: twee vuurwapengevaarlijke overvallers nog voortvluchtig

15 september 2015 om 23:35 • Aangepast 21 november 2020 om 15:59
nl
In een huis aan de Betuwestraat in Tilburg is dinsdag aan het einde van de middag een man doodgeschoten. Vier mannen die in het huis waren, zijn aangehouden. Twee overvallers zijn nog voortvluchtig, bevestigt de politie. Later op de avond werd nog een vijfde verdachte aangehouden.
Profielfoto van
Geschreven door

De politie zegt nog niet zeker te zijn of het om een gewapende overval ging. Buurtbewoners meldden aan Omroep Brabant dat het om een ruzie in het drugscircuit zou gaan. In het huis is dinsdag zeker één keer met een vuurwapen geschoten.
De vier mannen die zijn aangehouden in het huis komen alle vier uit Tilburg en zijn 26, 38, 47 en 53 jaar oud. De man die later op de avond werd opgepakt is een 31-jarige Tilburger. De politie onderzoekt hun betrokkenheid bij de schietpartij.
Achtergrond schietpartij nog onbekendRechercheurs zijn op zoek naar sporen in het huis en doen buurtonderzoek. Een traumahelikopter werd na de overval opgeroepen, maar werd al snel afgebeld. Op het moment van de schietpartij waren vijf mannen in het huis aanwezig.
Het slachtoffer werd door ambulancepersoneel nog gereanimeerd in het huis. Dat mocht niet baten: de man overleed ter plekke aan zijn verwondingen. Over de identiteit van het slachtoffer en de achtergrond van de schietpartij kan de politie nog geen mededelingen doen.

LEES OOK: Schietpartij in huis Tilburg na ruzie in drugscircuit, aldus buurtbewoners: ‘Dit was een afrekening’
Twee vuurwapengevaarlijke overvallersDinsdagavond liet Burgernet weten dat de twee voortvluchtige mannen nog niet zijn gevonden. Dinsdagmiddag werd een politiehelikopter en een politiehond ingezet. Zeker meer dan vijftien agenten kamden de omgeving uit.
De politie spreekt over twee vuurwapengevaarlijke overvallers. Zij zouden zijn gevlucht richting het centrum van Tilburg. Het zou gaan om getinte, redelijke lange mannen. Zij droegen een grijs vest met capuchon en een zwarte trainingsbroek met witte strepen.

Officier van dienstHet is nog niet duidelijk of zij iets hebben buitgemaakt. De politie en de ambulance waren met meerdere wagens aanwezig om hulp te verlenen. De Betuwestraat werd tijdelijk in beide richtingen afgesloten voor verkeer.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.