Video

'Hallo, Ik ben Marco Hoepelman ik heb longkanker met uitzaaiingen naar mijn hersenen'

15 september 2015 om 21:41
nl
Ruim een half miljoen euro voor kankeronderzoek. Dat gigantische bedrag werd zondag bij elkaar gezwommen, door deelnemers aan de tweede editie van Swim to Fight Cancer. Onder de honderden deelnemers zwom ook Marco Hoepelman mee, zelf kankerpatiënt maar hoopvol over de toekomst.
Geschreven door

Een paar dagen voor de zwemtocht was het nog twijfelachtig of Hoepelman wel mee kon doen aan de zwemtocht. "Ik had net een chemokuur gehad en voelde me niet echt lekker maar knapte gelukkig toch op."
Met startnummer 104 ging hij zondag dus toch van start. Een kankerpatiënt die 7000 euro aan sponsorgeld binnenhaalde voor onderzoek naar… kanker. Bizar!
'Het is pech' In januari van dit jaar kreeg Hoepelman de diagnose: longkanker met uitzaaiingen naar zijn hersenen. "Ik zie het als pech, ik ben niet boos."
Zijn verhaal vertelt hij in zijn kapperszaak aan de Geldersedam in Den Bosch. Klanten in de zaak zijn blij hem weer te zien en stellen vragen over zijn ziekte en over de zwemtocht. "Ik ben daar heel open over. Iedereen mag alles vragen en alle vragen mogen ook worden gesteld."
'Ik doe dan gewoon weer mee'De volgende editie van Swim to Fight Cancer vindt plaats in 2017. Op de vraag of Hoepelman er dan ook weer bij is, reageert hij ontspannen. "Ik heb met heel wat mensen al afgesproken dat ik dan 'gewoon' weer mee doe."
Na het zwemmen van afgelopen zondag en na negen maanden behandelingen tegen kanker, wil hij zich voorzichtig weer op zijn werk gaan richten. Hij heeft weer een beetje vertrouwen in de toekomst, hoewel de behandelingen tegen de kanker voorlopig nog doorgaan.
FighterUit handen van Maarten van der Weijden kreeg Hoepelman zondag de Roderick Vos-bokaal overhandigd. Een bokaal die staat voor de strijd, het vechten en doorzetten van kankerpatiënten.
Op zijn beurt hoopt Marco de bokaal in 2017 te overhandigen aan een nieuwe fighter.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.