Asielzoekers weer weg uit kazerne Oirschot en gaan naar Weert

16 september 2015 om 00:40 • Aangepast 21 november 2020 om 15:59
nl
De asielzoekers die tijdelijk werden opgevangen in de kazerne in Oirschot vertrekken naar Weert. De gemeenteraad van de Limburgse plaats besloot dinsdagavond dat het alsnog duizend vluchtelingen gaat opvangen. De eerste bussen met asielzoekers reden dinsdagavond al naar Weert.
Profielfoto van
Geschreven door

Zaterdag werd bekend dat defensie de kazerne in Oirschot beschikbaar stelde voor de noodopvang van asielzoekers omdat de gemeenteraad van Weert dit in eerste instantie tegenhield. Er stonden vijfhonderd bedden klaar voor de noodopvang op de De Ruyter van Stevinckkazerne in Oirschot.
De gemeenteraad van Weert is dinsdagavond bijna unaniem akkoord gegaan met de komst van duizend asielzoekers naar de voormalige KMS-kazerne voor de komende vijf jaar. Dat maakt de weg vrij voor de komst van de eerste vluchtelingen woensdag.
Eerste bussen vannacht al naar WeertVolgens burgemeester Jos Heijmans komen de eerste bussen met asielzoekers wellicht al in de nacht van dinsdag op woensdag in Weert aan. Ook woensdag rijden bussen naar Weert met asielzoekers, die nu verblijven in Oirschot en de IJsselhallen, aldus Heijmans.

Wachten op privacy instellingen...

Weert komt met dit besluit van het college van burgemeester en wethouders tegemoet aan een verzoek van staatssecretaris Klaas Dijkhoff om per direct duizend mensen onderdak te bieden. Het college vroeg steun aan de raad om een zo groot mogelijk maatschappelijk draagvlak te creëren.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.