Reacties PSV'ers na zege op Manchester United: 'Dit was echt heerlijk'

16 september 2015 om 09:49 • Aangepast 21 november 2020 om 15:59
nl
Met een zeldzame kopbal maakte Luciano Narsingh de winnende treffer van PSV dinsdag tegen Manchester United (2-1) in de Champions League. "Ik ben niet zo'n kopper maar we trainen er wel op'', zei de aanvaller na de wedstrijd. "Dit was echt heerlijk.''
Profielfoto van
Geschreven door

"United is een topploeg en we hadden het heel moeilijk'', zei Narsingh over de wedstrijd van PSV tegen Manchester United. "Maar we wisten ook dat we toe konden slaan in de counter. We zijn niet heel gevaarlijk geweest maar hebben wel de kansen benut. Dit is echt heel mooi.''
Bruma: 'We winnen gewoon met 2-1'Verdediger Jeffrey Bruma was niet verbaasd naar de wedstrijd. “Ik ben tevreden, niet verbaasd. Wij zijn PSV, we hebben een goed team staan, Manchester ook maar wij ook. Ik zag geen reden dat we hier vandaag niet konden winnen. We hebben gewoon met 2-1 gewonnen. Maar wij hebben goede spelers. Als we er met zijn allen voor gaan, zijn we een hecht team. Dit is heel mooi voor de groep."
Bruma had op een andere start gehoopt. “Liever kom je niet met 0-1 achter, maar het gebeurt toch. Voorin lopen heel goede spelers, Manchester heeft een heel gebalanceerde ploeg. Ze probeerden met goed voetbal de 0-2 te maken. Maar wij bleven gaan doorvechten, zoals vanouds. PSV is terug in de Champions League na zoveel jaar. We willen het maximale eruit halen en dat hebben we vanavond ook gedaan.”

Wachten op privacy instellingen...

Schaars: ‘Een goede beurt gemaakt’Ook Stijn Schaars is uitermate tevreden. “Vanavond waren we een mentaal weerbare ploeg. Je komt met 1-0 achter en dan kan Manchester uitbreiden maar we tonen wel veerkracht. We hebben hard gewerkt met zijn allen. Je moet wel iets zuiniger zijn met balbezit maar dat is wel een leermoment voor onze ploeg. Maar ik moet een compliment maken aan de hele ploeg. Je weet dat je veel kwaliteit tegenover je hebt. Dat moet je compenseren met werklust en mentaliteit en dat hebben we vanavond gedaan. Petje af voor de hele ploeg.”
Schaars viel halverwege de tweede helft in. De speler wordt al enige tijd geteisterd door blessures. “Hier heb ik zo lang voor gewerkt. De adrenaline en het gevoel komt los dat je er echt bij hoort. Voorlopig heb ik mijn rol als invaller, maar ik heb meer ambitie. We hebben veel snelheid en vermogen om goals te maken. We zijn niet opeens de favoriet, maar we hebben een goede beurt gemaakt.”
Jorrit Hendrix: ‘Ging vandaag wel lekker’PSV’er Jorrit Hendrix debuteerde dinsdag in de Champions League. Na de wedstrijd reageerde hij koeltjes. “Het ging vandaag wel lekker. Ik ga er zeker wel van genieten maar ik blijf er nuchter onder. We zijn blijven geloven in onszelf en de kansen die we kregen. Details beslissen de wedstrijd. We hielden ons gewoon goed staande en wisten die kansen uiteindelijk te maken.”
Vooral de mentaliteit van PSV was doorslaggevend. “Een dosis strijdlust, daar begint het mee. Als je bereid bent om voor elkaar tot de bodem te gaan dan krijg je zoiets als vandaag.” Hendrix maakte goede indruk als middenvelder. “Dat is een positie waar ik graag naartoe wil. Nu heb ik daar twee wedstrijden op rij gespeeld en dat zorgde ook voor twee goede overwinningen. Dat geeft wel vertrouwen.”
Brenet wordt toegejuicht door supportersJoshua Brenet werd na de wedstrijd luid toegezongen door het publiek. Dat is wel eens anders geweest. De speler heeft veel kritiek gehad. “Dit is wel een van mijn betere wedstrijden bij PSV, hopelijk kan ik dit vasthouden.”
Volgens Brenet heeft PSV de overwinning te danken aan de teamspirit. “We hebben het goed gedaan. Dat zie je aan het resultaat. Iedereen is voor elkaar door het vuur gegaan. We hebben echt al één team gepresteerd. Dat zie je ook aan het enthousiasme bij het publiek. Dat doe je ook graag terug.”
Luciano Narsingh: ‘Een fantastische avond’Voor Luciano Narsingh was het een avond om nooit te vergeten. Hij maakte het winnende doelpunt. “Een heerlijke gevoel. Drie punten en een doelpunt. Het kan niet beter. We hebben niet veel kansen gecreëerd maar de kansen die we kregen daar zijn we wel goed mee omgegaan. Het is lekker dat we nu hebben gewonnen.”
Hard werken is volgens Narsingh de reden dat PSV gewonnen heeft. Bereid zijn om meters voor elkaar te maken en loeren op die kans. Nu zit ik nog vol adrenaline. Ik besef het nog niet helemaal. Ik snapte zelf ook niet dat ik zoveel kracht had, ik bleef maar meters maken. Wie weet wat er nog gaat komen. Als we zo spelen kunnen we het veel ploegen moeilijk maken. Dit was een fantastische avond.”
Cocu is trots en dolblij tegelijkPhillip Cocu was een blije en trotse trainer na afloop van de verrassende zege van PSV. "Ik heb genoten", zei hij. "Bij vlagen hebben we goed voetbal laten zien, maar we hebben vooral gestreden. We zijn na die achterstand blijven vechten'', zei Cocu. "We zijn blijven vechten voor onze kansen. We kregen veel minder mogelijkheden dan in de competitie. Zij spelen zo makkelijk, je krijgt niet veel kansen tegen United. Maar we hebben ze wel benut.''
"Er hing een geweldige sfeer in het stadion'', voelde Cocu. "De supporters hebben ons fantastisch gesteund. We hebben samen die wedstrijd over de streep getrokken.''
Balen van blessure van ShawCocu baalde van de zware blessure van verdediger Luke Shaw van Manchester United, die na een tackle van Héctor Moreno vermoedelijk zijn been heeft gebroken. "Hector is een speler die voor de bal gaat en geen speler wil blesseren maar het zag er niet goed uit'', vond Cocu. "Ik hoop dat het nog een beetje meevalt.''
Onderzoek in het ziekenhuis in Eindhoven wees uit dat Shaw een dubbele beenbreuk heeft opgelopen. Shaw wordt bij terugkeer in Manchester aan zijn rechterbeen geopereerd en zal daarna lang moeten revalideren. "Bedankt voor alle reacties", twitterde Shaw vlak nadat hij naar en ziekenhuis was overgebracht. "Woorden kunnen niet beschrijven hoe ik me voel. Mijn weg naar herstel start nu. Ik kom sterker terug."
Van Gaal: het viel niet meeTrainer Louis van Gaal baalde van de nederlaag van Manchester United. "We hebben eigenlijk bijna niets weggegeven'', analyseerde hij. "Buiten die twee tegengoals kreeg PSV pas in de 82e minuut een kans. Maar toen speelden wij al alles of niets. We hebben te veel kansen gemist. En we speelden de kansen slecht uit. Het viel me niet mee.''
Van Gaal zag Juan Mata in de slotfase een droomkans op de gelijkmaker missen. "Zeker van hem verwacht je dat niet'', zei hij over een foutieve aanname. "Maar voetbal is ook een sport van fouten, dus het kan gebeuren. Dit is een poule waarin iedereen van elkaar kan winnen en verliezen. Je hebt mij niet horen zeggen dat wij de topfavoriet zijn."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.