Doodgeschoten man in huis Tilburg is vermoedelijk 48-jarige bewoner: dader voortvluchtig

16 september 2015 om 13:13
De man die dinsdag aan het einde van de middag werd doodgeschoten in een huis aan de Betuwestraat in Tilburg, is zeer waarschijnlijk de 48-jarige bewoner uit die woonplaats. Dat heeft de politie woensdagochtend bekendgemaakt.
Geschreven door

De officiële confrontatie met nabestaanden moet nog plaatsvinden om vast te stellen dat het inderdaad om de betreffende man gaat. Later vandaag wordt sectie verricht door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI).
Het sporenonderzoek in het huis gaat woensdag verder en zal naar verwachting nog de hele dag duren. Zeker één vuurwapengevaarlijke overvaller is nog voortvluchtig.
'Ruzie in drugscircuit'De politie houdt vooralsnog rekening met een gewapende overval. Vier mannen die tijdens de schietpartij in het huis waren, zijn aangehouden. Twee overvallers waren op dat moment voortvluchtig. Later op de avond werd nog een vijfde verdachte aangehouden. Het is niet duidelijk of dit een van de voortvluchtige overvallers was.
De politie zegt nog niet zeker te zijn of het echt om een gewapende overval ging, maar gaat daar wel van uit. Buurtbewoners meldden aan Omroep Brabant dat het om een uit de hand gelopen ruzie in het drugscircuit zou gaan.
LEES OOK: Schietpartij in huis Tilburg na ruzie in drugscircuit, aldus buurtbewoners: ‘Dit was een afrekening’
IdentiteitDe vier mannen die zijn aangehouden in het huis komen allen uit Tilburg en zijn 26, 38, 47 en 53 jaar oud. De man die later op de avond werd opgepakt is een 31-jarige Tilburger. De politie onderzoekt hun betrokkenheid bij de schietpartij. Zij zitten nog vast.[Tweet:https://twitter.com/JulesVorselaars/status/643816411903733760]

Wachten op privacy instellingen...