Nachtmerrie voor nabestaanden doodgeschoten Tilburger (48): 'Onze broer is koelbloedig vermoord’

16 september 2015 om 16:29
Een dag na de dodelijke schietpartij in Tilburg kunnen de nabestaanden nog amper bevatten wat er is gebeurd. Bij een vermoedelijke woningoverval kwam de 48-jarige bewoner door een schotwond om het leven. Hij laat drie kinderen van 8, 12 en 25 achter. “We willen een stille tocht voor hem organiseren. Dit was zinloos geweld”, vertelt een van zijn broers.
Geschreven door

De aanleiding voor de dodelijke schietpartij is nog altijd niet duidelijk. Vooralsnog houdt de politie rekening met een gewapende overval, maar in de buurt doen geruchten de ronde dat het om een uit de hand gelopen ruzie in het drugscircuit zou gaan. Zijn broer kan zich dat niet voorstellen. “Wij hebben hem nooit met drugs gezien. Ik vermoed dat de buurt onze broer bewust in een kwaad daglicht wil stellen.”
'Het is beangstigend'Vlak na de schietpartij werden vier mannen aangehouden die op dat moment in het huis waren. Dit waren kameraden van het slachtoffer, vertelt de broer. “Ik herkende ze op de foto’s. Ik kan me niet voorstellen dat zij er iets mee te maken hebben. Het is in elk geval beangstigend dat een van die overvallers nog vrij rondloopt. Ik weet niet wie hij is en waartoe hij in staat is.”
Het 48-jarige slachtoffer woonde vroeger in de onlangs gesloopte flat aan de Veluwestraat. Hij verhuisde een halfjaar geleden naar de Betuwestraat om zijn leven weer op te pakken. Dat ging moeizaam omdat hij problemen had met zijn alvleesklier, vertelt zijn broer. “Het ging eigenlijk net weer een beetje beter, ook het onderlinge contact met zijn familie. En dan gebeurt er dit, op het slechtst denkbare tijdstip.”
LEES OOK: Schietpartij in huis Tilburg na ruzie in drugscircuit, aldus buurtbewoners: ‘Dit was een afrekening’
Sporenonderzoek in huisOp dit moment wachten de nabestaanden in het bijzijn van elkaar op nadere informatie van de politie. “Ik hoop dat ze de verantwoordelijken snel oppakken en hard zullen straffen. Onze broer was een geliefd persoon in de omgeving van Tilburg die graag bij de mensen thuiskwam. Een vriendelijke jongen die nooit met iemand mot had. We zijn verbijsterd dat dit heeft kunnen gebeuren. Onze broer is koelbloedig vermoord.”
Het sporenonderzoek in het huis gaat woensdag verder en zal naar verwachting nog de hele dag duren. Zeker één vuurwapengevaarlijke overvaller is nog voortvluchtig. De vier mannen die zijn aangehouden in het huis komen allen uit Tilburg en zijn 26, 38, 47 en 53 jaar oud. De politie onderzoekt hun betrokkenheid bij de schietpartij.

Wachten op privacy instellingen...