Koepelgevangenis Breda blijft komend jaar azc: ‘We lopen niet weg voor opvang vluchtelingen’

16 september 2015 om 18:48
nl
De voormalige gevangenis De Boschpoort in Breda, beter bekend als de Koepel, mag van het stadsbestuur ook komend jaar een asielzoekerscentrum blijven. In het gebouw aan de rand van het centrum verblijven sinds vorig jaar vierhonderd asielzoekers.
Geschreven door

In eerste instantie had Breda met het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) een huurperiode van een jaar afgesproken. Die periode loopt binnenkort af. Mits de gemeenteraad er geen problemen mee heeft, wordt de huur verlengd tot oktober 2016.
Niet zonder slag of stootHet azc in de Koepel kwam er niet zonder slag of stoot. Een groep omwonenden probeerde de komst van asielzoekers via de rechter tegen te houden, maar die zag geen juridische bezwaren. Een jaar later constateert de gemeente uit eigen onderzoek dat 'nauwelijks' iets is veranderd aan de leefbaarheid en veiligheid in de buurt.
Los van de Koepel gaat Breda ook op zoek naar een geschikte locatie voor een eventueel nieuw azc. “Als negende stad van Nederland loopt Breda niet weg voor opvang en huisvesting van vluchtelingen'', schrijven burgemeester en wethouders woensdag.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.