Probleem na probleem voor stel uit Den Bosch: na frietkraam ook oliebollenkraam gestolen

16 september 2015 om 20:08
nl
Martine en Frans Humblé uit Den Bosch zijn naar eigen zeggen helemaal ten einde raad. Eerst werd hun frietkraam gestolen en nu is het stel ook nog van hun oliebollenkraam beroofd. “We weten niet wat we moeten doen. We zijn niet verzekerd. Heel ons hebben en houden zat in die kraam.”
Geschreven door

Martine en Frans hebben de oliebollenkraam al vier jaar. Ze kregen de kraam van een schoonzus nadat hun frietkraam werd gestolen.
“Ook toen wisten we niet wat we moesten doen, maar de oliebollenkraam bood gelukkig uitkomst, we kunnen er ook friet in bakken”, vertelt Martine. Sindsdien staat het tweetal met de kraam op braderieën en evenementen in heel Nederland.
‘Een ramp voor ons’Maar daar is nu een eind aan gekomen. De kraam stond gestald op de Ertveldweg in Den Bosch. De man van Martine wilde dinsdagavond de wagen ophalen om eraan te klussen. “Maar toen was-ie weg”, geeft Martine aan.
“We weten niet precies wanneer-ie gestolen is. De kraam is ongeveer zes- à zevenduizend euro waard. De diefstal is een ramp voor ons.”
Hopen op hulpMartine en Frans hopen nu op hulp van buitenaf. “Misschien weet iemand waar de kraam op dit moment is of heeft iemand ‘m zien rijden. Of misschien wil iemand een andere kraam schenken. Op dit moment is alle hulp welkom.”
FrietoorlogOverigens was het gezin Humblé in 2013 ook al betrokken bij de 'frietoorlog' in Bernheze. De gemeente wees toen staanplaatsen toe aan Frans Humblé die uiteindelijk te dicht in de buurt van andere cafetaria lagen.
De Bosschenaar besloot daarom onder de druk van andere ondernemers om zijn frietkraam niet te plaatsen in Loosbroek.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.