Mogelijk nieuwe partij in coalitie Bergen op Zoom na vertrek Lijst Linssen: binnenkort overleg - Omroep Brabant

Mogelijk nieuwe partij in coalitie Bergen op Zoom na vertrek Lijst Linssen: binnenkort overleg

16 september 2015 om 19:38
nl
De kans is aanwezig dat het vertrek van Lijst Linssen in de coalitie van Bergen op Zoom wordt opgevangen door een andere partij. Dat blijkt uit een persverklaring die de GBWP heeft rondgestuurd. De grootste partij van de coalitie wil een ‘tussentijdse informatieronde’ organiseren waarbij bekeken wordt of het nodig is een extra partij toe te voegen.
Geschreven door

In de raadsvergadering van afgelopen maandag hebben de overgebleven coalitiepartijen, GBWP, D66 en VVD, aangegeven met elkaar door te willen en gesprekken met andere partijen te willen voeren. Tijdens die vergadering stemde de gemeenteraad voor een vertrek van Ton Linssen als wethouder.
Snel duidelijkheidDe tussentijdse informatieronde wordt uitgevoegd door GBWP-partijleider Arjan van der Weegen en fractievoorzitter Evert Weys. Alle partijen hebben reeds aangegeven bereid te zijn tot een gesprek, Lijst Linssen daargelaten.
De eerste gesprekken zullen begin volgende week worden gevoerd. Binnen enkele weken moet er duidelijkheid zijn over de nieuwe coalitie.
ZIE OOK: 'Vuilspuien is begonnen', Ton Linssen opent aanval na breuk met coalitie Bergen op Zoom
Vertrouwen opgezegdHet college in Bergen op Zoom zegde vorige week na spoedoverleg het vertrouwen op in Linssen. Daarop stapte Linssen met zijn partij Lijst Linssen per direct uit de coalitie. De partij kon zich niet meer vinden in de inhoudelijke koers die gevaren wordt door de partijen GBWP, VVD en D66.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.