Vandaag in Brabant: het sprookje is uit

17 september 2015 om 09:39
nl
Een groot man achter de schermen van de Efteling is overleden. Veel mensen genoten van zijn werk, zonder te weten dat Ton van de Ven daar verantwoordelijk voor was. Het nieuws dat was en het nieuws dat gaat komen in Vandaag in Brabant.
Geschreven door

Wat heb je gemist?

  • Ton van de Ven (71) is plotseling overleden. De ontwerper was verantwoordelijk voor Efteling-attracties als de Fata Morgana, de Droomvlucht, Pagode, Volk van Laaf, Python, Gondoletta en Villa Volta.
  • In Waalwijk is een meisje gewond geraakt nadat ze met haar scooter was gevallen. Vandalen hadden een stoeptegel losgewrikt en midden op het fietspad gelegd. Dat gebeurde op die plek al vaker.
  • Er wordt niemand vervolgd voor de dood van de 21-jarige Laura Dirks uit Oss. Ze had xtc gebruikt, maar niemand heeft haar daartoe gedwongen. In haar bloed werd geen alcohol gevonden.
  • Frans Bauer heeft een helpdeskmedewerker van T-Mobile op zijn nummer gezet, die twitterde dat hij de muziek van de Brabantse zanger niet kon waarderen. Waar is dat voor nodig?, vroeg Bauer zich af. T-Mobile zette de medewerker daarop 'in de hoek'. #Sorryfrans
  • Supermarktketen Jumbo in Veghel heeft bekendgemaakt dat ze in reclames en op verpakkingen naast zwarte pieten ook witte pieten gaat laten zien. Het sinterklaasfeest is er voor iedereen, zo luidt de redenering.


[youtube:body:https://youtu.be/xR-hWde2YsY]
Wat kun je verwachten?

  • In Den Haag gaat de rechtszaak tegen de 'Zes van Breda' verder. Ze worden verdacht van de dood van 56-jarige Tim Mui Cheug (Oma Mok). De zaak moest over omdat ontlastend bewijs niet in het dossier was opgenomen.
  • Berry Link wordt tijdens een bijzondere raadsvergadering benoemd tot burgemeester van Geldrop-Mierlo. Er was wat gedoe omdat het Limburgse Schinnen hem bij zijn vertrek niet tot ereburger wilde benoemen.
  • In de Tilburgse Spoorzone worden vijftig laptops opgesteld. De bedoeling is dat er massaal wordt gebrainstormd over onderwerpen als bereikbaarheid, eenzaamheid, afnemende voorzieningen. Dat moet duizend ideeën opleveren.


[youtube:body:https://youtu.be/aUgd8NhIeBo]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!