Video

Sanne van Paassen zesde in wereldbekercross Las Vegas

17 september 2015 om 09:32 • Aangepast 21 november 2020 om 15:57
nl
Veldrijdster Sanne van Paassen uit Vlierden lijkt op de weg terug van jaren van blessureleed. Woensdagnacht werd ze in de eerste wereldbekerwedstrijd van dit seizoen in Las Vegas zesde. De Tsjechische Katerina Nash won de veldrit.
Profielfoto van
Geschreven door

Van Paassen was met haar zesde plaats de beste Nederlandse. Daarmee behaalde ze haar beste klassering in een wereldbekerwedstrijd sinds januari 2013. Lange tijd behoorde ze in Las Vegas zelfs tot een kopgroep van vier rensters, maar daarin lag het tempo in de slotfase toch nog net even te hoog. Ze finishte op 50 seconden van winnares Nash.

Wachten op privacy instellingen...

De zesde plaats is een opsteker voor haar, omdat ze op de weg terug is van een blessure aan haar bovenbenen. Daardoor kon ze bijna twee jaar geen wedstrijden op topniveau rijden. Lang was onduidelijk wat de oorzaak was van haar klachten, maar uiteindelijk bleek het vooral te komen door overbelasting. Na intensieve behandelingen ging het vorig jaar weer een beetje de goede kant op met Van Paassen.
"Hier had ik van tevoren voor getekend", aldus een blije Van Paassen na de finish. "Zesde worden in een wereldbekerwedstrijd, daar kan ik verder mee. Ik wil gewoon vooraan meedoen dit seizoen, dan is dit een mooie eerste stap."Voor dit veldritseizoen heeft Van Paassen een eigen ploeg opgericht. De Vlierdense wil deze winter weer haar oude niveau halen. Ze noemt haar team daarom 'Project Revival'. Van Paassen reed in het verleden voor onder meer Rabobank Liv Giant en Boels Dolmans.
Vier jaar geleden won Van Paassen nog de wereldbeker. Voor komend seizoen wil ze weer bij de beste vijf van het wereldbekerklassement horen. Mocht dat niet lukken, dan neemt ze afscheid van haar topsportcarrière.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.