Vuurwapengevaarlijke overvallers reden na dodelijke schietpartij Tilburg weg in Mercedes

17 september 2015 om 12:31 • Aangepast 21 november 2020 om 15:57
nl
De vuurwapengevaarlijke mannen die betrokken waren bij de dodelijke schietpartij in Tilburg, reden na de overval weg in een donkere Mercedes Sedan. Dat meldt de politie op basis van getuigenverklaringen. Er is gezien dat de twee daders vanuit de Betuwestraat linksaf zijn geslagen in de richting van de Ringbaan Oost, over het viaduct bij de Piushaven.
Profielfoto van
Geschreven door

De aanleiding voor de schietpartij in het huis aan de Betuwelaan is nog altijd niet duidelijk. De 48-jarige bewoner kwam door een schotwond om het leven.
Vooralsnog houdt de politie rekening met een gewapende overval, maar in de buurt doen geruchten de ronde dat het om een uit de hand gelopen ruzie in het drugscircuit zou gaan.
'Bruikbare informatie'Om de overvallers te kunnen vinden, is het rechercheteam dringend op zoek naar nog meer getuigen. Verschillende buurtbewoners hebben zich al gemeld met ‘bruikbare informatie’, meldt de politie. De rechercheurs gaan ervan uit dat waarschijnlijk meer omwonenden de daders voor of na de schietpartij hebben gezien.
Op basis van getuigenverklaringen gaat het in elk geval om twee gewapende mannen. Een van hen is 1,90 meter lang, lichtgetint en droeg een grijze sweater en een donkere broek. De andere dader is 1,70 meter lang, heeft een donkere huidskleur en kort stekeltjeshaar. Hij droeg donkere kleding en witte sportschoenen.
LEES OOK: Nachtmerrie voor nabestaanden doodgeschoten Tilburger (48): 'Onze broer is koelbloedig vermoord’
Tips?Rond het tijdstip van de schietpartij zijn een vrouw met een rollator, een vrouw op een fiets en een donkere Volvo door de Betuwestraat gereden. De politie wil graag met deze mensen in contact komen. Wie meer weet over de overval, wordt verzocht te bellen met de politie via 0900-8844.
Het onderzoek naar de schietpartij gaat donderdag verder. De vier mannen die zijn aangehouden in het huis komen allen uit Tilburg en zijn 26, 38, 47 en 53 jaar oud. De politie onderzoekt hun betrokkenheid bij de schietpartij. Zij zitten nog vast.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.