Bedankt dat je ons bevrijdde: oorlogsheld krijgt Col. Whitakerplein in Woensdrecht

17 september 2015 om 13:04
nl
De Canadese oorlogsheld William Denis Whitaker (1915-2010) wordt in Woensdrecht geëerd met een eigen plein. De luitenant-kolonel van de Royal Hamilton Light Infantry organiseerde in oktober 1944 de bevrijding van Woensdrecht.
Geschreven door

De bijzondere verdiensten van Whitaker zijn voor het college van burgemeester en wethouders aanleiding om het dorpsplein de naam te geven van 'hun' bevrijder. Ook de inwoners van Woensdrecht hadden hierom gevraagd.
Bajonet en geweerWilliam Denis Whitaker kreeg op 13 oktober 1944 de opdracht om binnen 48 uur een aanval op Woensdrecht te organiseren om het dorp te bevrijden van de Duitsers. In gevechten, vaak man tegen man, werd met de bajonet op het geweer de bezetter verdreven uit Woensdrecht. Op 23 oktober was het dorp bevrijd.
Volgende week woensdag, 23 september, zal het dorpsplein in Woensdrecht worden omgedoopt tot het Col. Whitakerplein. Het straatnaambord zal officieel onthuld worden en ook wordt er een informatiebord geplaatst, waarop het verhaal van Denis Whitaker en de bevrijding van Woensdrecht te lezen is.
Dochter bij onthulling aanwezigBij de feestelijke bijeenkomst is onder meer de dochter van Denis Whitaker aanwezig. Ook Harmonie Aurora en kinderen van basisschool De Poorte leveren een bijdrage.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.