Bomaanslag Veghel: vier jaar cel voor gewonde man Erp vanwege grote hoeveelheden harddrugs

17 september 2015 om 16:10
nl
De 45-jarige Edwin K. uit Erp die vorig jaar ernstig gewond raakte bij een bomaanslag op zijn auto in Veghel, is donderdag veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf.
Geschreven door

De man reed 31 oktober 2014 in Veghel toen zijn auto explodeerde. In de ontplofte auto vond de politie amfetamine.
Zijn echtgenote verklaarde kort na de explosie dat haar man op weg was naar het huis van zijn overleden ouders aan de Snipdonk in Veghel. Bij een doorzoeking van dat huis trof de politie ruim vier kilo heroïne, één kilo cocaïne, vier kilo methamfetamine en twee kilo amfetamine aan.
Meerdere keren veroordeeldVerder werden in het huis stoffen en voorwerpen gevonden die gebruikt kunnen worden bij de productie van harddrugs. Er bleek ook heroïne, amfetamine en methamfetamine te zijn geproduceerd. Volgens de rechter blijkt uit de feiten dat de man alleen werkte.
De rechter hield bij het bepalen van de straf rekening met het feit dat de man al meerdere keren eerder is veroordeeld. Onder meer voor andere drugsdelicten. De rechter is zich ervan bewust dat de man tijdens de explosie van zijn auto ernstig gewond raakte en dat hij hiervan nog steeds moet herstellen. Dit is voor de rechter echter geen reden een lagere straf uit te spreken.
WonderVolgens de advocaat van de man uit Erp is het ‘een wonder’ dat Edwin K. de bomaanslag op zijn auto overleefde.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.