Video

Half september en in Eindhoven opent morgen een kerstoutlet: 'Ik ben het hele jaar in kerstsferen'

17 september 2015 om 16:17
nl
De kerstwinkel gaat vrijdag open, maar donderdag schittert de etalage al volop. De sneeuwman wacht geduldig bij de deur tot hij de klanten kan begroeten, de lampjes van kerstbomen knipperen in alle kleuren en de 'dorpencarroussels' draaien rond. Eigenaar Herman Hermans vindt het zelf helemaal niet te vroeg. "Ik ben het hele jaar in kerstsferen."
Geschreven door

De dorpencarroussels zijn de trots van Hermans. Het zijn miniatuurdorpjes waarop kinderen rondjes schaatsen en sneeuwvlokken vallen.
KERSTOUTLET!!!"We hebben in de winkel een mooie plek voor deze pareltjes uitgezocht, waar mensen de ruimte hebben om ze te bekijken." Hermans weet uit ervaring dat dit nodig is. Hij heeft al een kerstwinkel in Antwerpen, maar dit is zijn eerste jaar in Eindhoven.
De glitters, lampjes en de grote rode letters die KERSTOUTLET schreeuwen, lokken al wat mensen naar de etalage. Een oudere man blijft even staan met zijn kleinzoon. "Voor die kleine is het natuurlijk prachtig en van mij mag het ook al. Ik vind het wel grappig."
Te vroeg voor kerstshoppenMaar niet iedereen vindt het al tijd voor kerstshoppen. Een vrouw snelt voorbij: "Het is pas september, veel te vroeg voor kerst." Een andere vrouw blijft wel even staan kijken met haar dochter. "Maar ik zou nu nog niks kopen, hoor."
Voor alle mensen die wel al zin hebben om de kerst in huis te halen, opent Hermans vanaf vrijdag zijn winkel. "Er zijn genoeg mensen die al zin hebben om sfeer te komen proeven, maar qua verkoop is november onze topmaand."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.