Video

Wie heeft de gestolen crossmotoren van John Cuppen gezien? 2000 euro voor gouden tip

17 september 2015 om 16:43 • Aangepast 21 november 2020 om 15:57
nl
Wie heeft de crossmotoren van John Cuppen gezien? De motoren van de professionele crosser uit Escharen zijn dinsdagnacht gestolen uit z’n schuur, samen met wielensets, helmen en laarzen. Cuppen heeft een beloning van 2000 euro uitgeloofd voor de gouden tip.
Profielfoto van
Geschreven door

“Het is ergens tussen één uur ’s nachts en acht uur ’s ochtends gebeurd”, vertelt Cuppen. “We zagen ’s ochtends dat de deur was opengebroken en dat alles weg was.”
Dieven zijn professionalsVolgens de 22-jarige motorcrosser wisten de dieven precies waar ze naar op zoek waren. “Het zijn absoluut professionals. Dat kun je wel zien aan wat ze meegenomen hebben.” Cuppen gaat ervan uit dat de dieven zijn spullen in een busje of aanhangwagen hebben geladen.
De KTM-crossmotoren kosten ruim 10.000 euro per stuk. Tel daarbij de waarde van de eveneens gestolen accessoires op en de totale schade loopt richting de 40.000 euro. Cuppen hoopt een deel daarvan van de verzekering terug te krijgen.
Leider in NK en EKDe diefstal komt op een erg vervelend moment. Cuppen draait een erg goed seizoen en staat bovenaan in zowel het Nederlands als Europees Kampioenschap MX2. “Gelukkig krijg ik via mijn team vervangend materiaal om het seizoen af te maken”, vertelt John. Maar of de talentvolle motorcrosser volgend jaar weer op hetzelfde niveau in actie kan komen, is nog niet zeker.
Op z’n Facebook-pagina heeft John de typenummers en framenummers van de gestolen motoren geplaatst. “Zie je dat op internet een motor wordt aangeboden, check dan altijd het nummer”, zegt Cuppen. “De buitenkant kan zo worden aangepast, maar de framenummers staan internationaal geregistreerd als gestolen.“
2000 euro beloningJohn gaat er vanuit dat hij z’n geliefde motoren nooit meer terug zal zien, maar heeft de hoop nog niet helemaal opgegeven. Wellicht dat de beloning van 2000 euro voor de gouden tip helpt. Wie meer weet over de gestolen motoren, kan zich melden via Facebook.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.