‘Tilburger (48) doodgeschoten vanwege zijn waardevolle sieraden’: maandag afscheidsdienst

17 september 2015 om 19:57
De 48-jarige Tilburger die dinsdag werd doodgeschoten in zijn huis, is slachtoffer geworden van een roofoverval. Dat vermoeden heeft zijn broer, zo laat hij weten in gesprek met Omroep Brabant en BN DeStem. De Tilburger was een groot liefhebber van kettingen en sieraden en bewaarde een collectie ter waarde van ruim duizend euro in zijn huis.
Geschreven door

Politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk laat donderdag desgevraagd weten geen mededelingen te doen over de aanleiding van de dodelijke schietpartij. “We nemen de vermoedens van de nabestaanden uiteraard wel mee in het onderzoek”, luidt zijn reactie. Mogelijk treedt de politie later donderdag met nieuwe ontwikkelingen naar buiten.
'Grote hoeveelheid'Volgens de broer gaat het om ‘een grote hoeveelheid’ aan sieraden die is buitgemaakt. “Het gaat om dure ringen, kettingen en armbanden van goud en zilver. Daar liep hij altijd trots mee rond. Het was zijn grootste passie. Mogelijk is dat hem fataal geworden”, vertelt de broer.
In de buurt doen geruchten de ronde dat het om een uit de hand gelopen ruzie in het drugscircuit zou gaan. Zijn broer kan zich dat niet voorstellen. “Ja, hij rookte af en toe wel eens een joint. Hij was een levensgenieter. Maar met harddrugs hebben we hem nooit gezien.”
LEES OOK: Schietpartij in huis Tilburg na ruzie in drugscircuit, aldus buurtbewoners: ‘Dit was een afrekening’
AfscheidDe afscheidsdienst van de 48-jarige Tilburger wordt maandagavond op een locatie ergens in Tilburg gehouden. Een dag later vindt de crematie plaats. “We mogen onze broer later vandaag voor het eerst zien. Daarna gaan we alles op alles zetten om voor hem een waardig afscheid te organiseren. Dat verdient hij namelijk.”
Het huis waar de fatale schietpartij zich afspeelde, werd woensdagavond weer vrijgegeven. De nabestaanden zullen binnenkort onder begeleiding van Slachtofferhulp het pand betreden. “Hoe ernstig het ook is: het is belangrijk om daar even naar binnen te gaan”, legt de broer uit.
LEES OOK: Nachtmerrie voor nabestaanden doodgeschoten Tilburger (48): 'Onze broer is koelbloedig vermoord’
Getuigen gezochtDe vuurwapengevaarlijke mannen die betrokken waren bij dodelijke schietpartij, reden na de overval weg in een donkere Mercedes, meldde de politie donderdag op basis van getuigenverklaringen. Om de overvallers te kunnen vinden, is het rechercheteam dringend op zoek naar nog meer getuigen.

Wachten op privacy instellingen...