Geplaagd NAC ontvangt thuis FC Emmen: 'Crisis of geen crisis, we moeten drie punten pakken'

17 september 2015 om 20:33
nl
Na zes wedstrijden staat NAC op een tegenvallende tiende plek. Het team van trainer Maaskant wist slechts twee potjes te winnen, verloor er twee en speelde er twee gelijk. En dat is ver beneden de maat, want in Breda hebben ze de hoogste begroting van de Jupiler League. Er moet daarom vrijdagavond in eigen stadion gewonnen worden van FC Emmen. Zo niet, dan dreigt er een sportieve crisis. "De excuses zijn voorbij", zegt NAC-aanvoerder Michael Dingsdag dan ook.
Geschreven door

NAC speelde afgelopen weekend in Maastricht teleurstellend met 1-1 gelijk tegen MVV. De ploeg kan in de Jupiler League de draai maar niet vinden. Iets waar het wel de hoogste tijd voor is, want om een sportieve crisis te voorkomen moet er resultaat geboekt worden. Op korte termijn, vrijdagavond thuis tegen FC Emmen.  
'Geen excuses meer'"Het klopt dat we verbaasd waren over hoe het er aan toe gaat in de Jupiler League", zegt NAC-aanvoerder Michael Dingsdag. "We hebben eraan moeten wennen. Maar je bent nu zes wedstrijden onderweg, dus daar mag je niet meer op terugvallen. Excuses kan je blijven zoeken, maar dat schiet niet op."
"Je kunt er wel omheen blijven draaien, de schuld geven aan het kunstgras, de bal, de scheidsrechter of de vierhonderd man op de tribune. Maar die excuses zijn nu voorbij. We spelen nu thuis, crisis of geen crisis, drie punten."
Geen makkelijk potjeFC Emmen moet vrijdag het slachtoffer worden van de wederopstanding van NAC. Het is de oude ploeg van verdediger Luis Pedro. Hoewel de club uit Drenthe nogal wat blessureleed kent, zal het geen makkelijk potje worden.
FC Emmen won afgelopen weekend met 6-1 van RKC Waalwijk. "Die komen met een hoop zelfvertrouwen naar ons toe", zegt Luis Pedro. "Makkelijk zal het niet worden, maar ons voordeel is dat we thuis spelen."
'Het wordt beuken'"De helft van die ploeg ken ik natuurlijk van vorig jaar", vervolgt de centrale verdediger. "Het zijn stuk voor stuk goede spelers, we moeten er wel een beetje voor oppassen. Ze hebben lengte en fysiek, dus het wordt beuken voor ons. Maar ik heb veel vertrouwen in ons team."  
Bij NAC komt Ronnie Stam terug van een schorsing en hij zal Uros Matic vervangen op het middenveld. Joeri de Kamps is na een enkelblessure weer aangesloten bij de groep, maar vrijdagavond nog niet inzetbaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.