Antwerpenaar opgelicht: 'Bredanaars betaalden met valse bankbiljetten'

17 september 2015 om 19:09
nl
Het leek te mooi om waar te zijn. Antwerpenaar Roland Maes wist zijn peperdure horloge te slijten aan een stel uit Breda. Hij kreeg er handje contantje 3.500 euro voor. De volle vraagprijs. Dat leek niet alleen te mooi te zijn, dat was het ook.
Geschreven door

Maes had zijn klokje van het merk Tag Heuer te koop gezet op de Belgische internetsite tweedehands.be. De aanschafprijs van het horloge was destijds 8.000 euro, zo vertelt Maes.
Hij kreeg contact met de Nederlandse belangstellenden die dinsdagavond bij hem op de stoep stonden om de aankoop te beklinken. "Een man en een vrouw van in de dertig, allebei slank en netjes gekleed. Ze vertelden mij dat ze uit Breda kwamen", vertelt de verkoper.
Waardeloos papierDe Nederlanders betaalden met zeven biljetten van 500 euro. Hoewel het geld er volgens Maes 'perfect' uitzag, besloot hij de bankbiljetten woensdag voor alle zekerheid in een krantenwinkel op echtheid te laten testen. De uitslag van het apparaat was desastreus. Alle biljetten bleken vals te zijn. Roland Maes was zijn fraaie horloge kwijt en had in ruil niet meer gekregen dan een stapeltje waardeloos papier.
Maes liet zijn verhaal optekenen in de Gazet van Antwerpen. Dat deed hij om anderen te waarschuwen extra voorzichtig te zijn. Hij meldt donderdag in de krant dat hij niet van plan is om aangifte te doen van oplichting. "Nu is er toch niets meer aan te doen", zei hij tegen de verslaggever van dienst.
Stom geweestDaar blijkt hij inmiddels op teruggekomen te zijn. "Ik ga wel aangifte doen. Ik heb begrepen dat er recentelijk nog twee mensen in Antwerpen door Nederlanders opgelicht zijn met vals geld. Met mijn aangifte erbij kan de politie beter onderzoek doen. Maar ik ga ervan uit dat ik mijn horloge nooit meer terugzie. Ik ben stom geweest, ik had moeten controleren of het geld echt was."
Bij de twee andere zaken waar Maes over spreekt werden twee vrouwen opgelicht. Zij hadden beiden een Fiat 500 te koop gezet. Volgens Maes op dezelfde site als waarop hij de advertentie voor zijn Tag Heuer had geplaatst. Een van de vrouwen werd opgelicht voor 11.000 euro, de andere voor een onbekend gedrag.    

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.