Treincolumn van 'trut' Marjolijn uit Tilburg gaat viral: 'Er zitten echt hele erge reacties bij' - Omroep Brabant

Treincolumn van 'trut' Marjolijn uit Tilburg gaat viral: 'Er zitten echt hele erge reacties bij'

18 september 2015 om 00:18
nl
"Ik ben niet opgestaan voor een zwangere vrouw." Zo begint de column van Marjolijn van de Gender. De 20-jarige student pendelt iedere dag tussen haar woonplaats Tilburg en Leiden, waar ze Taalwetenschap studeert. Over een van die reizen schreef ze een stukje dat werd gepubliceerd in de Metro én meer dan 11.000 likes kreeg op Facebook.
Geschreven door

In de column beschrijft Marjolijn dat een zwangere vrouw op haar plek in de trein wilde zitten, terwijl er nog meer dan genoeg lege plekken over zijn. Een trut, zo werd ze vervolgens door de zwangere vrouw genoemd.
Grappig bedoeldTijd voor een belletje met het Tilburgse schrijftalent. We spreken haar (uiteraard) terwijl ze in de trein zit. “Ik vind het echt bizar”, vertelt Marjolijn. “De column was grappig bedoeld. Ik heb nooit gedacht dat mensen er hele discussies over zouden gaan voeren.”
Op Facebook en diverse fora krijgen zowel Marjolijn en de zwangere vrouw die in de column figureert er flink van langs. “Er zitten echt hele erge reacties bij”, zegt Marjolijn. Maar ze moet er vooral om lachen. “Ik ken die mensen toch niet. Ik vind het alleen maar grappig om de reacties te lezen.”
Crimineel tegengekomenAnderhalf uur duurt haar dagelijkse reis van Tilburg naar Leiden. Plus anderhalf uur voor de terugreis. “Je maakt genoeg dingen mee in de trein”, vertelt ze. “Ik ben een keer een crimineel tegengekomen die uit de gevangenis kwam. Als je daar dan een gesprek mee kan voeren, is dat wel interessant.”
Meer lezen van Marjolijn? Ze publiceert regelmatig stukjes op haar blog.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.