Roy Donders wil niet te gay overkomen: ‘Mijn geslachtsdeel komt niet in beeld’ - Omroep Brabant

Roy Donders wil niet te gay overkomen: ‘Mijn geslachtsdeel komt niet in beeld’

17 september 2015 om 23:03
nl
Stylist van het Zuiden Roy Donders doet er alles aan om niet ‘te gay of te sexy’ over te komen. Dat zei de Tilburger donderdag tegen AD.nl. Donders liet verder ontvallen dat hij nooit naakt op televisie zal verschijnen. “Ik heb een scherpe persoonlijke grens. Ben totaal niet exhibitionistisch ingesteld en zal nooit naakt of met mijn geslachtsdeel bij de tv-kijkers in de huiskamer te zien zijn.”
Geschreven door

In het openhartige interview met AD.nl wordt gevraagd naar een persoonlijk geheim. Na enige aarzeling antwoordt Roy Donders. “Mijn leven is door de serie een open boek. Ik laat bijna alles zien in de realityserie. Dat hoort nu eenmaal zo bij het tv-genre. Toch hou ik bepaalde zaken zorgvuldig voor de buitenwereld verborgen.''
‘Geen praktiserend exemplaar'Al jaren geleden kwam Donders uit de kast, maar hij wil zelf niet benadrukken dat hij homo is. “Ik ben natuurlijk gay, maar niet omdat ik bij een specifieke groep mensen wil horen. Daarom zal je me nooit zien in gay-georiënteerde uitgaansgelegenheden. Dat doe ik bewust niet, omdat ik mezelf niet in een hoekje wil plaatsen. In mijn geval gaat dat redelijk ver. Ik sluit me misschien iets te veel voor de homowereld af'.”
Donders laat ontvallen dat hij nog nooit in een gaysauna of op een homo-ontmoetingsplaats is geweest. “Mmmm, geen behoefte aan. Natuurlijk ben ik een homoseksueel die zijn ogen open houdt, maar zeker geen praktiserend exemplaar. Ik voel me één met de rest van Nederland. Ben in de basis een doodgewone burger die toevallig bekendheid geniet.”
‘Voorzichtig op huizenjacht’Roy is nog altijd gelukkig met zijn vriend Marvin. De twee wonen samen in het oude huis van Roy, maar ze zijn al wel voorzichtig aan het rondkijken voor iets nieuws. 'Waar' is nog de grote vraag. “Ik heb mijn winkel en familie vlakbij. Mijn vertrouwde omgeving als het ware. Ook Marvin voelt zich in zijn element in Tilburg.”
ZIE OOK: Roy Donders wil trouwen met vriend Marvin: 'Maar ik wil wel gevraagd worden'
Net als Roy zal Marvin niet te ver gaan op televisie: “We zijn een open boek, maar sommige dingen blijven verborgen en voor heel Nederland gesloten.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.