Video

Lichtjesroute in Eindhoven: 'Dit jaar mooier en grootser dan ooit'

18 september 2015 om 01:58 • Aangepast 25 april 2020 om 08:49
nl
Vrijdagavond vanaf zeven uur doet Eindhoven haar naam als lichtstad weer eer aan. Meer dan honderdduizend lampjes verlichten de verschillende ornamenten langs de lichtjesroute. Donderdagavond maakten de vrijwilligers nog een laatste inspectieronde.
Geschreven door

Vrijwilliger Tits Bongers en zijn collega's vervangen aan de vooravond van het lichtspekakel nog aardig wat kapotte lampjes. Bongers is één van de tachtig vrijwilligers. "Ik ben natuurlijk trots, hartstikke trots", klinkt het vanuit de hoogwerker.
Slechte weer geen spelbrekerDe Lichtjesroute bestaat uit meer dan zestig kleurrijk verlichte projecten, verspreid over 22 kilometer. Het evenement trekt jaarlijks meer dan 200.000 bezoekers.
"We hebben bij de voorbereiding veel last gehad van het slechte weer. Gelukkig ziet het er voor de komende dagen beter uit. We verwachten dan ook een hoop mensen", aldus Tits Bongers.
FietsGenieten van de lichtkunstwerkjes kan natuurlijk vanuit de auto of te voet. Maar volgens Bongers heeft de fiets de voorkeur. "Op de fiets, zie je iets", aldus de enthousiaste vrijwilliger.
De Lichtjesroute kan worden begeleid door een audiotour die mensen kunnen downloaden op hun smartphone. Vanaf vrijdag branden de lampjes iedere avond tot en met 11 oktober.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.