Er gloort weer hoop voor ex-kankerpatiënte Stephanie van Gool: nieuwe aanvraag voor borstoperatie

18 september 2015 om 10:27
nl
Ex-kankerpatiënte Stephanie van Gool heeft na overleg met haar plastisch chirurg opnieuw een aanvraag gedaan voor een borstoperatie bij de Tilburgse zorgverzekeraar CZ. De Helmondse wil behandeld worden omdat het verschil tussen haar linkerborst en de prothese in haar ogen te groot is. “Volgens mijn plastisch chirurg is er wel sprake van verminking en hoor ik dit gewoon vergoed te krijgen.”
Geschreven door

Een woordvoerder van de zorgverzekeraar heeft bevestigd dat er een nieuwe aanvraag is gedaan.
Regels overheidDe 32-jarige Stephanie verloor door haar strijd tegen borstkanker haar rechterborst. Op kosten van het CZ kreeg ze de mogelijkheid een nieuwe borst te reconstrueren. Dat ging een aantal keren goed, maar bij de laatste ingreep bleek het verschil tussen haar linkerborst en de prothese veel te groot.
CZ benadrukte donderdag dat de voorgestelde ingreep niet onder het basispakket valt. Daarnaast dient de zorgverzekeraar bij de toetsing rekening te houden met de richtlijnen die de overheid opstelt. “We kunnen daar niet zomaar van afwijken. Zo zijn de regels nou eenmaal.”
LEES OOK: Kankerpatiënte Stephanie furieus over afwijzing borstoperatie: 'Ik wil mijn vrouwelijkheid terug'
'Een cupmaat verschil'Het zou volgens CZ bovendien niet om een verminking gaan, oordeelde de gespecialiseerde arts in dienst van de verzekeraar. Dat oordeel staat haaks op dat van de plastisch chirurg van Stephanie, die meent dat de linkerborst en de prothese ‘een cupmaat’ verschilt.
Stephanie meldde eerder dat er ‘iets structureel mis is in de Nederlandse zorgsector’. “Ik wil mezelf gewoon weer in de spiegel durven aankijken. Met eigen ogen zien dat ik nog een vrouw ben.”
De Tilburgse zorgverzekeraar neemt de aanvraag in behandeling en zal deze opnieuw beoordelen. Wanneer Stephanie bericht krijgt, is niet duidelijk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.