Treinverkeer hervat na ontruiming Thalys in Rotterdam, nog wel vertragingen van en naar Brabant

18 september 2015 om 10:36 • Aangepast 21 november 2020 om 15:56
nl
Treinreizigers tussen Brabant en Rotterdam moeten vrijdagmiddag nog rekening houden met vertragingen vanwege de eerdere ontruiming van het station Rotterdam Centraal. In de Thalys-trein van Amsterdam naar Parijs had een verdachte man zich opgesloten in een toilet. Rond tien voor tien werd hij gearresteerd. Alle sporen bij Rotterdam zijn om twee uur vrijgegeven. Het treinverkeer komt weer op gang.
Profielfoto van
Geschreven door

Vooral reizigers op de stations Breda en Roosendaal kregen vrijdag te maken met vertragingen. Reizigers moeten vrijdagmiddag nog rekening houden met een halfuur tot een uur extra reistijd.
OmreizenReizigers tussen Roosendaal en Amsterdam C. werd eerder op de dag geadviseerd om te reizen via Den Bosch. Tussen Amsterdam Centraal en Breda reden tijdelijk geen Intercity Direct treinen.
Volgens de politie kwam de verdachte aanrennen en sprong de trein in. Daarna ging hij het toilet in. De trein en acht perrons zijn ontruimd. Op de andere perrons komen en vertrekken wel treinen.
OnderhandelaarEen onderhandelaar van de politie kwam naar het station om contact te leggen met de verdachte. De man reageerde nergens op.
Een arrestatieteam van de politie is de trein binnengevallen met een politiehond en heeft de man gearresteerd. Het is onduidelijk wat zijn bedoelingen zijn geweest. In een tas die hij bij zich had zaten alleen persoonlijke spullen.
Mislukte aanslagVorige maand werd ter hoogte van het Franse Arras een 25-jarige Marokkaan overmeesterd in de Thalys tussen Amsterdam en Parijs. De man had zich toen in een toilet verstopt, waar hij bezig was met het voorbereiden van een aanslag.
Medepassagiers overmeesterden de verdachte die een kalasjnikov met negen patroonhouders, een pistool en een mes bij zich had.
Scherpere bewakingNa de mislukte aanslag werden scherpere bewaking aangekondigd op internationale treinen en stations in Nederland.

Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.