Wandelaars uit Nieuw-Vossemeer ernstig gewond na aanrijding door automobilist in Dodewaard

18 september 2015 om 14:04 • Aangepast 21 november 2020 om 15:56
nl
Een 65-jarige man en een 60-jarige vrouw uit Nieuw-Vossemeer zijn donderdagavond ernstig gewond geraakt bij een ongeluk in Dodewaard. De slachtoffers waren op de Welysestraat aan het wandelen met hun hond toen ze werden aangereden door een automobilist. Ook de hond raakte zwaargewond en is uiteindelijk overleden.
Profielfoto van
Geschreven door

De slachtoffers liepen rond halfzeven aan de rechterkant van de weg. Een 42-jarige automobilist reed het duo van achteren aan. Vanuit tegenovergestelde richting kwam een shovel aanrijden. Door nog onbekende oorzaak merkte de automobilist de wandelaars niet op en reed de slachtoffers aan.
TraumahelikopterOmwonenden schoten de slachtoffers meteen te hulp. Ambulances en een traumahelikopter kwamen ter plaatse om eerste hulp te verlenen. De man en de vrouw zijn met onder meer botbreuken en hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht.
De hond is overgebracht naar een dierenkliniek. Het dier was er zo slecht aan toe dat de dierenarts de hond heeft laten inslapen.
Geen alcohol in het spelDe automobilist is aangehouden. Uit een blaastest bleek dat de man geen alcohol had gedronken. De man is vrijdag na verhoor vrijgelaten.
De verkeersongevallendienst van de politie onderzoekt de toedracht van het ongeluk.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.