Video

Achtjarige Caitlin zamelt spullen in voor vluchtelingenkinderen

18 september 2015 om 16:01
nl
De achtjarige Caitlin van Doleweerd was zo geraakt toen ze op een filmpje zag hoe zwaar vluchtelingenkinderen het hebben, dat ze spontaan in actie kwam. Ze mocht op haar school De Vijfmaster in Veghel een inzameling houden en dat leverde vrijdag honderden rugzakjes op. Gevuld met kleding, speelgoed en tekenspullen.
Geschreven door

Caitlin zag het filmpje over de vluchtelingen en de actie 'Bags for the Future' in de les. Caitlin was getroffen door het beeld van een jongetje dat het zichtbaar koud had. "Zij hebben geen dekens om warm te blijven. En ik dacht: als ik het koud heb dan houd ik mijn knuffel heel dicht tegen me aan en dan word ik weer warm", zegt de jonge organisator.  
Actie van Caitlin bezorgde directeur kippenvel"Toen zag ik ook een filmpje over een andere school waar rugzakjes werden ingeleverd, dus toen ben ik in de pauze naar juf Ellen gegaan om te vragen of wij ook mee mochten helpen." Juf Ellen Vos, directeur van basisschool De Vijfmaster, was meteen te porren voor het idee. "Het is toch prachtig dat Caitlin in actie wilde komen? Het bezorgde mij kippenvel!"
In een brief aan de ouders vroeg de school om de kinderen een rugzakje te laten vullen met kinderkleding, spelletjes en ander speelgoed en boeken. Vrijdagochtend werden die op school ingezameld. "Ik had niet verwacht dat er zoveel zouden komen", reageert een enthousiaste Caitlin op de groeiende stapel rugzakjes in het kantoor van juf Ellen.
"We brengen alle rugzakjes naar een depot in Schijndel en van daaruit gaan ze eerst naar het landelijke inzamelpunt in  Amsterdam en dan door naar de vluchtelingen in Griekenland."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.