Bommenexperts gingen op verzoek van Belgische justitie ‘explosievenhuis’ in Wernhout binnen

18 september 2015 om 15:30
nl
De bommenexperts van de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) zijn donderdag op verzoek van Belgische justitie een vrijstaande villa aan de Wernhoutseweg in Wernhout binnengegaan. Zowel de Nederlandse als de Belgische politie wil niets zeggen over het onderzoek.
Geschreven door

Een groot politieteam startte donderdagmiddag rond vijf uur een uitgebreid onderzoek rondom het vrijstaande huis in Wernhout. Het onderzoek ging de hele nacht door. Mogelijk zouden er explosieven zijn gevonden.
'We kunnen niets zeggen'Of er daadwerkelijk explosieven zijn aangetroffen, wil een woordvoerder van de Federale Politie in België niet zeggen. Zij onderzoekt momenteel de zaak. “We kunnen in het belang van het lopende onderzoek hier niets over zeggen”, licht de woordvoerder toe.
De Nederlandse politie geeft aan dat de zaak onder de Belgische politie en justitie valt. De villa ligt dicht in de buurt van de Belgische grens. De villa werd door de politie afgezet met zwarte hekken en linten.[YouTube:body:https://youtu.be/EKpzzVBBpKQ]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.