Marcel Brands twijfelt aan houding Willem II-spits Richairo Živkovic: 'Hij moet nog veel leren'

18 september 2015 om 20:29
nl
Marcel Brands heeft in FC Onder Ons zijn twijfels geuit over Richairo Živkovic. De spits van Willem II zit in een moeilijke fase, volgens de technisch manager van PSV ligt dat mede aan zijn houding. Brands beaamt dat Živkovic in het verleden op de wensenlijst van PSV stond.
Geschreven door

“We hebben hem nadrukkelijk bekeken. Maar uiteindelijk hebben we niet op hem geboden. Omdat we voor Jürgen Locadia kozen, die in dezelfde leeftijdscategorie zit, maar ook vanwege zijn mentaliteit.”
ZIE OOK: Blijft Phillip Cocu ook na 2017 trainer van PSV? Als het aan Marcel Brands ligt wel
Stormachtig debuutŽivkovic maakte een stormachtig debuut bij FC Groningen en verdiende daarmee uiteindelijk een transfer naar Ajax. In Amsterdam kwam de jonge spits het eerste jaar niet uit de verf. Dit seizoen wordt hij verhuurd aan Willem II.
Ook in Tilburg heeft Živkovic het lastig, hij heeft het net nog niet weten te vinden en trainer Jurgen Streppel liet hem al eens uit de basis omdat hij vindt dat de jongeling in een moeilijke fase zit.
'Hij moet eerst een teamplayer worden'Brands laakt in FC Onder Ons de houding van de jeugdinternational. “Dat is zijn valkuil. Zijn houding, het prof zijn, op dat gebied moet hij nog veel leren. Jurgen Streppel kan hem veel aangeven, maar het moet uit die jongen zelf komen."
"Het zou zonde zijn als hij zijn potentie op deze manier te grabbel blijft gooien. Er zijn meer van dit soort gastjes. Potentie is niet genoeg, hij moet er veel voor gaan doen en laten. Hij moet eerst een teamplayer worden.”
HamstringblessureŽivkovic kampt momenteel met een hamstringblessure. Daardoor mist de spits zeker de eerste komende wedstrijd van Willem II tegen FC Utrecht en de bekerwedstrijd tegen DOVO.
ZIE OOK: Jürgen Locadia is de op één na beste spits in Nederland, vindt Marcel Brands
In FC Onder Ons zit behalve Marcel Brands ook PSV-watcher Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad aan tafel. Het voetbalprogramma van Omroep Brabant wordt vanaf 17:56 ieder uur uitgezonden op Omroep Brabant TV.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.