Europees hoofdkantoor Shimano naar High Tech Campus in Eindhoven

18 september 2015 om 18:43
nl
Het Europees hoofdkantoor van Shimano wordt per 1 januari 2017 gevestigd op de High Tech Campus in Eindhoven. Shimano kiest voor de High Tech Campus vanwege de aanwezigheid van veel jong talent en een sterke focus op innovatie. Ook de internationaal georiënteerde businessomgeving is voor het bedrijf belangrijk.
Geschreven door

Het Japanse Shimano-concern is wereldwijd marktleider in de ontwikkeling en productie van fietscomponenten en de productie van vishengels en molens. Daarnaast produceert Shimano schoenen en voetenborden voor de roeisport.
Meer werkgelegenheidDe High Tech Campus in Eindhoven telt op dit moment 135 bedrijven en instituten met in totaal tienduizend onderzoekers, ontwikkelaars en ondernemers uit ruim tachtig landen landen.
Shimano is nauw betrokken bij het ontwerp en de realisatie van haar nieuwe kantoor en verwacht dat het aantal banen in het Europese hoofdkantoor geleidelijk aan zal groeien van 150 naar 200.
Strategisch gekozenVolgens president Marc van Rooij van Shimano Europe Holding is het van wezenlijk belang om het hoofdkantoor op de High Tech Campus Eindhoven te vestigen. "Deze vooraanstaande Europese Brainport-regio ontwikkelt een sterk cluster van bedrijven en kennisinstituten op het gebied van sport, technologie en design."
"Door daar dicht tegenaan te gaan zitten versterken wij onze strategische positie en profiteren wij optimaal van de in Eindhoven aanwezige hightech faciliteiten en internationale netwerken", vertelt Van Rooij in een persverklaring.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.