Asielzoeker Brandon (13) uit Den Bosch mag toch blijven

18 september 2015 om 19:56 • Aangepast 21 november 2020 om 15:56
nl
De 13-jarige asielzoeker Brandon Karanja uit Den Bosch en zijn moeder mogen in Nederland blijven. Staatssecretaris Klaas Dijkhoff heeft dat beslist. Burgemeester Ton Rombouts van Den Bosch heeft het goede nieuws vrijdagmiddag persoonlijk aan Brandon en zijn familie verteld.
Profielfoto van
Geschreven door

De toekomst van de jongen hing lang aan een zijden draadje. Hij vluchtte ooit met zijn moeder uit Kenia.
Hoewel hij een echte Bosschenaar is geworden, mocht hij niet blijven. Hij viel niet onder de regels van het kinderpardon.
OnrechtvaardigRombouts vond dat zo onrechtvaardig dat hij persoonlijk alles deed wat in zijn macht lag om Brandon hier te houden. Al die pogingen strandden op regels.
Keer op keer werd een verzoek om asiel afgewezen. In augustus bepaalde een rechter nog dat het echt niet kon.
Dijkhof doet wat Teeven weigerdeOp dat moment werd een dringend beroep gedaan op staatssecretaris Dijkhoff. Die is namelijk bevoegd om uitzonderingen toe te staan. ''Ik ben hem blijven stalken'', vertelt burgemeester Rombouts met een glimlach. Dat hielp.
Dijkhoff deed wat zijn voorganger Fred Teeven nooit wilde: hij streek met zijn hand over zijn hart. Vrijdagmiddag kon Rombouts de familie Karanja vertellen dat de strijd gestreden en gewonnen is.
'Ik ben heel blij'Brandon zelf was sprakeloos toen hij het goede nieuws te horen kreeg. ''Ik weet niet wat ik moet zeggen. Ik ben heel blij.''

In Den Bosch voerden veel mensen afgelopen jaren strijd voor Brandon en zijn moeder. Kinderen haalden 3000 handtekeningen op om Brandon te steunen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.