Gemeente Oisterwijk vangt vijftig asielzoekers op in gymzaal, buurtbewoners ongerust

18 september 2015 om 19:37 • Aangepast 21 november 2020 om 15:56
nl
De gemeente Oisterwijk gaat vanaf vrijdagavond vijftig extra vluchtelingen opvangen. Dat gaat gebeuren in de gymzaal bij de openbare basisschool de Kikkenduut.
Profielfoto van
Geschreven door

Het COA heeft het aanbod van de gemeente geaccepteerd. De vluchtelingen komen vrijdagavond aan bij de gymzaal. Een precies tijdstip is nog niet bekend.
Geen sport vrijdagavondDe noodopvang zou alleen voor dit weekend zijn. De gemeente voert op dit moment overleg over de opvanglocatie. De gymzaal zou vrijdagavond eigenlijk gebruikt worden door verschillende sportverenigingen.

Burgemeester Hans Janssen ziet het als zijn plicht de vluchtelingen te helpen. "Als gastvrije gemeente, die bekend is met de opvang van vluchtelingen en asielzoekers hebben wij positief gereageerd op de oproep van het COA. Wij vinden het vanzelfsprekend dat Oisterwijk ook haar verantwoordelijkheid neemt voor de opvang van vluchtelingen.”
'Oprotten'In de buurt is niet iedereen blij met de komst van de 'nieuwelingen'. Bewoners maken zich zorgen. ''Oprotten met die vluchtelingen hier'', schreeuwt iemand vanuit een voorbijrijdende auto.
Sommige leden van de sportclubs waren niet op de hoogte van de tijdelijke opvang. Zij stuitten vrijdagavond op een gymzaal vol matrassen.
Lees alles over dit onderwerp op omroepbrabant.nl/vluchtelingen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.